Треба нахранити гладну и грамзиву напредну лоповску банду! Из буџета Србије 300 милиона евра тајним корисницима

Треба нахранити гладну и грамзиву напредну лоповску банду! Из буџета Србије 300 милиона евра тајним корисницима

Буџет Србије за 2016. је пун ризика који се могу обити о главу грађанима. Уз то је и нетранспарентан кад је реч о новцу који држава намерава да подели страним инвеститорима, закључује Фискални савет.

– Не виде се обавезе према странцима. Нема чак ни списка предузећа којима ће новац бити подељен, већ само укупна маса субвенција. Раније смо имали таксативно наведено колико коме иде. Тога у буџету сада нема и зато је државни рачун корак уназад – закључује Павле Петровић, председник Савета.

Реч је о безмало 300 милиона евра за које се не зна коме ће отићи.

– Имамо скоро 300 милиона евра за две крупне ставке које нису разбијене и ни не знамо шта стоји иза тога – рекао је Петровић.

Без ребаланса после 43 године?

Премијер Вучић је поручио да ће грађани добити добар, избалансиран буџет, да је у питању озбиљан и одговоран буџет, као и да први пут после 43 године неће бити ребаланса. Заборавио је, међутим да је и Коштуница у време док је водио Владу Србије “укњижио” годину без ребаланса.

Поред тога, Савет истиче да су мере штедње остварене повећаним акцизама и смањењем плата и пензија исцрпљене, те да се државни расходи морају даље смањивати а да се из буџета не види како ће то бити остварено. Штавише, ако премијер Александар Вучић буде одржао реч и догодине повећа плате и пензије, то ће поништити све резултате консолидације јавних финансија, а можда и угрозити споразум са ММФ.

– У аранжману је ММФ јасан – ако се повећају плате и пензије тај новац се мора надоместити на другом месту, а то друго место се у буџету не види па није нереално да споразум буде угрожен – додаје професор Петровић.

Љ. Ивановић – Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

СНС масовно крао гласове и хапсио контролоре опозицијe у Неготину (видео)

СНС масовно крао гласове и хапсио контролоре опозицијe у Неготину (видео)

После крађе у којој су данас ухваћени чланови СНС на изборима у Неготину и противзаконитог …

НАЈВЕЋА ПРЕВАРА ВОЋАРА ИKАДА - ПДМ остао дужан МИЛИОНЕ - почело је да се одмотава клупко (видео)

НАЈВЕЋА ПРЕВАРА ВОЋАРА ИKАДА – ПДМ остао дужан МИЛИОНЕ – почело је да се одмотава клупко (видео)

НАЈВЕЋА ПРЕВАРА ВОЋАРА ИKАДА – ПДМ остао дужан МИЛИОНЕ – почело је да се одмотава …

2 Коментара

  1. Kurs je vec pojeo pola povecanja koje ce navodno dati penzionerima, a dok dodje do isplate, verovatno ce penzije u evrima biti manje nago pre “povecanja”! Znaci teska prevara, a uz to idu vece akcize i povecanje cena svih proizvoda, plus tv lopovska pretplata kolika god da bude! Sve u svemu, bice nam jos teze i gore i tako iz godine u godinu!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *