Вучић се по Албанији шетка са Милом Ђукановићем који терорише Србе и српску цркву у Црној Гори

5
(2)

Председник Србије изјавио је да важно да се сарадња интезификује. Вучић се захвалио Рами на гостопримству и рекао да ће Влада Србије у понедељак донети одлуку да значајном сумом новца помогне Албанију.

„Србија ће бити међу четири највећа донатора за помоћ пострадалима у земљотресу. Наше јединице за ванредне ситуације ће блиско сарађивати, јединице ће бити на располагању земљи у којој се догоди нека елементарна непогода. Разговарали смо како да унапређујемо треговинску размену. Мислим да је то од значаја за цео регион. Планирамо да олакшамо царињење, убрзамо пролаз камиона“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, то ће значити свакој од земаља и поправити стандард грађана.

„Истовремено, договорило смо да покушамо да формирамо што јединственије тржиште рада, убедбиљиво веће привлачење инвеститора споља. Радници из друге земље ће моћи само да се региструју и да раде. Наша трговина мора да се развија без проблема. Постоје предлози да се бројни прописи приближе једни другима, као би се тржиште приближило“, навео је Вучић.

Премијер Албаније Еди Рама, на почетку обраћања медијима, након састанка рекао је да је ово иницијатива која никога не искључује, али и да није наметнута ни од кога,и никоме.

„Константно одбијање косовских органа да присуствују за овим столом, није нешто што могуда разумем. То је важно и за њих. Ми смо овде како би смо изградили мост између прошлости и будућности. Верујем да ћемо удруженим снагама убрзати процес приступања ЕУ“, рекао је Рама.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић, захвалио се на могућности да се разговара о иницијативи „мини шенген“ и томе шта она може донети свим земљама.

„Свако ко у овој иницијативи препознаје нешто добро, може да се придружи неком сегменту или целини. Црна Гора је веома посвећна регионалној сарадњи“, рекао је Ђукановић.

Како каже, регионалне иницијативе су одлична прилика за сарадњу и развој региона у целини.

„Регионалне иницијативе су одлична прилика да развијамо своје капацитете у оквиру оних иницијатива којима желимо да присуствујемо“, рекао је Ђукановић, и додао да је Црна Гора спремна да буде домаћин следећег састанка, као и да су за дијалог и за то да свако у њему пронађе свој интерес.

Како каже, све иницијативе су смисленија када знамо да воде ка остварењу стандарда који крче бржи пут ка чланству у савремене европске интеграције.

Састанак је одржан у нешто проширенијем саставу неко што је планирано, њему су присуствовали и представници европске и светске банке за обнову и развој, представници америчког Стејт департмента.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија страним компанијама дала послове вредне око пет милијарди евра

5 (1) Највеће и најскупље пројекте у Србији раде стране компаније а кредитирају банке из …

После пада Мила шиптарски нарко фисови вратили све послове око шверца дроге, оружја и људи у Драч

5 (4) Сви шверцерски канали сада се окрећу према Драчу, јер ће лука Бар, у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend