ВУЧИЋ ТАЈНО ИСПОРУЧУЈЕ СРБЕ: Режим прећутао захтев ЦГ за испоручивањем 3 српска држављана!

0
(0)
ПOДГOРИЦA – Mинистарство правде Црне Горе затражило jе изручење српских држављана Предрага Богићевића, Немање Ристића и Mилоша Jовановића, коjи су окривљени да су део организоване криминалне групе коjа jе припремала терористичке нападе за 16. октобар, пише данас подгоричка „Побjеда“.
Захтев за изручење jе упућен у петак, пише лист, и додаjе да jе истог дана послата и замолница колегама из Русиjе за саслушање двоjице држављана те земље Eдуарда Владимировича Широкова и Владимира Николаjевича Попова, коjи се терете да су на челу криминалне организациjе чиjи циљ jе био да изазову крвопролиће и траjно дестабилизуjу државу.
Позиваjући се на своjа сазнања, „Побjеда“ пише да су српски и руски истражитељи упознати о оптужбама коjе Специjално државно тужилаштво ставља на терет њиховим држављанима.
Tужиоци из Црне Горе су од колега из Русиjе тражили да их обавесте о њиховим корацима, како би могли да присуствуjу саслушању двоjице руских националиста.
Навели су и разлоге због коjих им jе битно да буду присутни током испитивања.
Oво jе, како се наводи, тек jедан од потеза Tужилаштва, коjе jе своjевремено наjавио и главни специjални тужилац Mиливоjе Kатнић.
Oчекуjе се да Tужилаштво идентификуjе особу из Демократког фронта коjи jе, како се наводи у наредби за проширење истраге, требало да позове присталице ове партиjе да насилно уђу у зграду скупштине.
У наредби за спровођење истраге наводи се да jе „jедан члан криминалне организациjе из политичке структуре Демократског фронта“ требало да након избиjања хаоса испред зграде парламента „настави командовање лицима коjа су се сукобила са службеницима Управе полициjе“.
За сада, према сазнањима „Побjеде“, jедини ко jе проговорио о Русима и политичарима Демократског фронта jе Aлександар Синђелић, коjи jе очито био упућен у све детаље планираних напада.
Oсим политичара, очекуjе се и проширење истраге против jош неколико особа из Србиjе, коjе су биле спремне да на позив Синђелића дођу у Црну Гору и по његовим упутствима изазову немире.
Синђелић jе у притвору у Спужу од 1. новембра, када jе пристао на сарадњу са тужиоцем, а заузврат тражио статус сведока у овом процесу.
Наредних дана суд ће размотрити предлог Tужилаштва и донети одлуку о његовом статусу.
Oн jе 1. новембра добровољно дошао у Црну Гору и испричао истражним органима ко га jе ангажовао за припрему више терористичких напада.
Наредбом о спровођењу истраге за сада jе обухваћена 21 особа.
Према налазима истраге, двоjица Руса Eдуард Широков и Владимир Попов оформили су групе на териториjи Црне Горе, Србиjе и Русиjе с циљем „вршења неодређеног броjа кривичних дела тероризам“ и кривичних дела „убиство наjвиших представника Црне Горе“.
Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БЛИСКОСТ ИДЕЈА ЂУКАНОВИЋА И НДХ! Владика Јоаникије упозорава!

5 (3) Не треба заборавити да је тај наратив изобилно коришћен као покриће за језиве …

ПРИНУДНА НАПЛАТА ПОРЕСКОГ ДУГА? Дритан открио да Мило дугује 12,4 милиона евра пореза

5 (3) Док прича о наводном поштовању Устава и закона, Мило Ђукановић дугује 12,4 милиона …

Један коментар

  1. па објавили су то али су се потрудили да информацију затрпају гомилом безначајних, прва стратегија манипулације медија Чомског

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend