Вучић толико добро обавља посао економског уништења Србије да ММФ није имао ни једну замерку!

0
(0)

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је најтеже питање у разговорима са делегацијом Међународног монетарног фонда било како спровести рационализацију и другачију систематизацију у Електропривреди Србије (ЕПС).

То је најтежа ствар о којој смо разговарали, рекао је Вучић новинарима после примопредаје 20 оклопних борбених возила Жандармерији, и додоа да су све остале теме разговора биле лакше.

Он је истакао да представницима ММФ нема шта да замери, али да увек постоје нови и тешки задаци које „неко мора политички да испоручи“.

ВУЧИЋ НАЈАВИО ДА ЋЕ УЧИНИТИ СВЕ ЗА ОПСТАНАК ФИЈАТА У СРБИЈИ

Премијер Србије Александар Вучић најавио је данас да ће учинити све што може, како би компанија Фијат опстала и остала у Крагујевцу.

„Разговараћемо и са италијанском Владом, и са представницима Фијата и са радницима и даћемо све од себе да са наше стране помогнемо опстанак и останак Фијата у Крагујевцу“, рекао је он новинарима у Наставном центру Макиш после примопредаје оклопних возила за потребе МУП-а Србије.

Вучић је рекао да се до сада није оглашавао око те италијанске компаније и да ни сада не може да говори о уговору, са чијим потписивањем нема никакве везе.

Он је нагласио да је Влада Србије за Фијат дала више новца него за све друге инвестиције.

ВУЧИЋ: РАЦИОНАЛИЗАЦИЈА ЕПС-А НАЈТЕЖИ ЗАДАТАК

Вучић је истакао да је рационализација и другачија систематизација у Електропривреди Србије (ЕПС) најтежи задатак који Влада Србије треба да обави у сарадњи са међународним монетарним фондом (ММФ).

После састанка са представником ММФ-а Џејмсом Руфом, Вучић је новинарима у Макишу рекао да има још доста тешких ствари које треба урадити, попут спровођења реформе у фармацеутској индустрији.

„Треба нам фармацеутска реформа, треба нам код локалних самоуправа веће уштеде, јер је много новца бацано. Док око неких банака има, не проблема, већ како да се баве више становништвом а не корпоративним бизнисом“, рекао је он.

Вучић је напоменуо да су то све много лакше ствари од оног што треба учинити у ЕПС-у, у вези рационализације и другачије систематизације, чиме ће Србија морати да се бави.

Мандатар је додао да је у прошлој години завршена рационализација са 14.500 људи а да је за ову годину „предвиђено 6.500-7.000 људи, не више“.

Он је додао да су фискални резултат одлични и да је Србија на добром путу, па ће ове године имати раст Бруто друштвеног производа од 2,6 или 2,7 одсто.

„Ако будемо имали две добре кише у јулу или почетком августа, стопа раста може да иде до 2,8 одсто“, рекао је он.

Према његовим речима, то ће бити једна од највећих стопа раста у региону, па чак и у Европи, тако да догодине Србија „иде на стопу раста од четири до 4,5 одсто“.

„Зато је потребно да реформе спроведемо у дело и уверен сам да ћемо зато имати снаге“, рекао је он.

Бета

Фото Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Професор Чворовић открио све о избору новог патријарха: Ево шта спрема Вучић (видео)

5 (3) Гост Дејана Петра Златановића у емисији „Интервју“ на јутјуб каналу „Центар-Србин.инфо“ био је …

Пет земаља већ објавило да не може да враћа дугове, чека ли то и Турску и Пакистан?

5 (3) * Већ је јасно да је економска криза 2020. године најгора у последњих …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend