fbpx
Beograd, 31. avgusta 2015 - Premijer Srbije Aleksandar Vucic (3D) sastao se danas u Vladi Srbije sa predstavnicima misije Medjunarodnog monetarnog fonda koje predvodi sef Misije Dzejms Ruf (2L). FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / tj

ММФ: Нема повећања платa и пензија, морате повећати цену струје док масовно отпуштате у јавном сектору

0
(0)

Плате и пензије у Србији у 2016. години треба да остану на тренутном нивоу, а потребно је и додатно смањење запослених у јавном сектору, реако је шеф Мисије ММФ-а Џејмс Руф, на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Он је додао да се на састаницма у Београду овај пут није разговарало о повећању плата и пензија у току ове године, и да ће се о томе разговоарати крајем 2016. када се буде расправљало и о буџету Србије за 2017. годину.

Говорећи о смањењу броја запослених у јавном сектору, Руф је напоменуо да је задовољан реализацијом одлуке о рационализацији запослених.

„Ипак, додато смањење је потребно. Од сада фокус треба да буде на повећању квалитета јавног сектора, док мањи акценат треба да буде на смањењу броја запослених“, рекао је Руф.

Како је појаснио, тренутно у јавном сектору има позиција где има и превише запослених а има и места где постоји потреба за додатним запошљавањима.

На питање који су највећи ризици нове Владе Србије и на констатацију новинара да је током ове посете био прилично благ, Руф је рекао да су највећи изазови структурне реформе што значи да постоји доста проблема у државним и јавним предузећима.

На питање новинара треба ли грађани Србије да очекују поскупљење струје у овој години, Џејмс Руф је рекао да о томе треба да разговарају Влада Србије и Светска банка.

„Људи међутим треба да се навикну на корекцију цена струје из године у годину“, додао је шеф мисије ММФ-а Џејмс Руф.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Струја поскупљује до краја године?

0 (0) Струја у Србији неће поскупети до краја године, иако ће представници ММФ и …

Цену струје уместо државе одређује формула (оп трт гевензе зајн ММФ верзија)

4 (2) Питање поскупљење струје, како, на који начин, да ли ће се цена усклађивати …

3 Коментара

  1. Narod umire od gladi i briga, nema posla, nema penzija sve otpustate sledi nam konopc dok vi imate abnormalne plate. Kad se narodu steze omca oko vrata neka se i vama politicarima stegne omca.

  2. Da li je moguce da je neko poverovao u ovoj jadnoj zemlji. da ce biti povecanje plata i penzija, da nece biti otpustanja radnika, da nece biti poskupljenja struje i ko zana cega:gas, voda, ogrev, porez itd.
    Aman ljudi, da li je Srbija puna naivaca i budala?

  3. Steta, a tako nam dobro ide!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *