Вучић: Вулин ништа није украо од када је на власти

Вучић: Вулин ништа није украо од када је на власти

0
(0)

Председник Србије Александар Вучић рекао је да Александар Вулин као представник власти није украо ништа. Председник Вучић је у интервјуу на РТС-у прецизирао да Вулин није био члан Владе када је стекао стан вредан 200.000 евра, за који је рекао да му је новац позајмила женина тетка из Канаде.

На питање да ли верује да је министру одбране Александру Вулину, новац за стан добио од женине теткте из Канаде, председник Вучић је рекао да је био у Њујорку, да није пратио детаљно, али да је обавештен у Србији да се „дешава велики напад на Вулина“.

Уз констатацију да због тога неће избећи одговор, председник Вучић је рекао да је о томе разговарао са министром Вулином по повратку из Њујорка. А онда је довео у питање професионализам РТС-а:

„И нећу да говорим како нисте на РТС-у питали одакле Шутановцу 300.000 на рачуну“.

Председник Вучић је затим истакао да Вулин није био члан Владе 2012, када је стекао стан већ народни посланик. На констатацију да је то свеједно, Вучић је реко:

„Како је то свеједно? Ми смо овим установили да Вулин као представник власти није украо ништа. Он није украо ништа у време док је био на власти“.

Вучић није много открио о садржини разговора са министром одбране о пореклу новца за стан.

„Зато што је вероватно био посланик, па је било покажу шта имаш у имовини, па је он дао овакав или онакав одговор. Ја у њега имам поверење. Ја увек кад чујем о теткама… Слушао сам о Ђелићевим теткама, он је милионер… Али ја предлажем да све агенције, институције, тужилаштво… провере порекло Вулиновог стана… Али је важно да грађани знају да ништа није украо на власти“, рекао је председник Вучић.

На питање шта мисли о оцени да би Вулин требало да поднесе оставку, укључујући и оцену медијског стручњака Небојше Крстића, председник Вучић је само рекао да он цени Крстића јер „храбро износи своје мишљење“.

Подсетимо, мрежа за истраживање криминала и корупције (КРИК) објавила је да Вулин не може да докаже порекло више од 200.000 евра којима је купио стан у ширем центру Београда.

Вулин се Агенцији за борбу против корупције правдао да је више од 200.000 евра готовине за куповину стана на Звездари добио од супругине тетке.

То образложење није убедило Агенцију за борбу против корупције, па је она извештај о имовини Вулина уз консултацију са Републичким јавним тужилаштвом, проследила Тужилаштву за организовани криминал.

Скоро годину и по дана након тога Управа криминалистичке полиције МУП-а није достављала Тужилаштву извештај о прикупљеним обавештењима, о чему је писао Инсајдер.

Убрзо након тога, Тужилаштво за организовани криминал је међутим саопштило да нема основа за вођење поступка јер прикупљени подаци не указују на основ сумње да се у радњама Александра Вулина стичу битни елементи кривичног дела злоупотреба службеног положаја и примање мита што је у надлежности овог тужилаштва.

У одговору Инсајдеру Тужилаштво је навело да је ово одлучило јер Вулин у тренутку куповине стана није био министар, већ народни посланик.

Недавно је, министар Александар Вулин је одговарајући на питања новинарке КРИК-а навео да је 205.000 евра у земљу унео – у деловима по 9.000 чиме је избегао да сума буде пријављена царини, пише КРИК.

Извор: Инсајдер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Љубомир Симовић: Вучић се понаша као власник ове државе, коме све припада, који свим располаже, који о свему одлучује и суди

Љубомир Симовић: Вучић се понаша као власник ове државе, коме све припада, који свим располаже, који о свему одлучује и суди

4.8 (5) Година је прошла у знаку пандемије ковида 19, а судећи по свему, пратиће …

Вучићеви "успеси" у 2020. - поносу нема места. Напротив!

Вучићеви „успеси“ у 2020. – поносу нема места. Напротив!

5 (4) Александар Вучић је на конференцији за медије одржаној 28. децембра тврдио да је …

Један коментар

  1. Sta Sutanovac ima samo 300 000 na racunu, jednom od racuna… Pa to pitanje treba da rese vasi kadrovi, ako vec znate da ima….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend