Србија

Вучића са француским обавештајцима повезала његова саветница за медије Сузана Васиљевић!

Србија данас коментар: Испод можете прочитати текст из новембра 2012. године који се односи на тадашњу аферу прислушкивања Томислава Николића и Александра Вучића од стране службе безбедности и полиције. Текст поново објављујемо како би наши читаоци разумели и схватили да је Вучић конктакте са страним обавештајним службама одржавао и пре доласка на власт а да је доласком на власт припаднике агентурне мреже стране обавештајне службе увео у сам врх српске државе. Сузана Васиљевић која је тада била шефица Бироа за сарадњу са медијима и ПР министра Ивице Дачића живела је у ванбрачаној вези са резидентом француске обавештајне службе у Србији Жоржом Уриом и по свој прилици била је веома инструментална у ангажовању Александра Вучића као сарадника француске агентурне мреже у Србији. Сузана Васиљевић је данас саветница председника Србије за медије Сузана Васиљевић и веома блиска сарадница Александра Вучића.

Вучића са француским обавештајцима повезала његова саветница за медије Сузана Васиљевић!

Александар Вучић је јуче јавно у јутарњем програму и сам признао да је одржавао редовне контакте са резидентом француске обавештајне службе у Србији а зашто се нашао на листи српске службе и полиције закључите сами.

__________________________________________________

Треба бити потпуно неинтелигентан и апсолутно без мозга па поверовати у то да је неко из врха полиције данас, толико глуп да изда налог за прислушкивање Томислава Николића и Александра Вучића, потпише га својим именом и презименом и овери службеним печатом, поготову ако је та радња противзаконита, односно без одлуке надлежног Суда.

У целом медијском хаосу око „прислушкивања” Вучића и Николића, потпуно неприметно и од медија прилично игнорисано, појавило се саопштење Синдиката српске полиције, под службеним називом Саопштење 130 у коме Синдикат српске полиције, између осталог обавештава јавност:

“… Такође, треба направити јасну разлику, да ли су председник Томислав Николића и министар одбране Александра Вучић прислушкивани, или се ради о некој другој ствари, а то је увид у евиденцију телефонских бројева који су остваривали позиве са господином Николићем и Вучићем, што није исто …” (Целокупан текст Саопштења налази се у прилогу овог текста).

Шта се онда заправо десило ?!

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције описујући постојање основане сумње да бивша радница МУП-а Србије Сузана Васиљевић, која невенчано живи са француским обавештајцем Жоржом Уриом (Георгес Уриот), одаје државне тајне, да рекетира богате грађане и врши изнуду, предложили су начелнику УKП-а Родољубу Миловићу, да се Вишем јавном тужиоцу у Београду предложи да од истражног судије тражи сагласност за предузимањем оперативних мера, а између осталих и слушање њених службених и мобилних телефона. Истражни судија Вишег суда у Београду одобрио је примену мера, и тај налог је прослеђен техничкој служби Безбедоносно информативне агенције да прислушкује њене телефоне.

Вучића са француским обавештајцима повезала његова саветница за медије Сузана Васиљевић!
Сузана Васиљевић и резидент француске обавештајне службе у Србији Жорж Уриот

Службеници БИА, који су извршавали ове меру, установили су њене честе контакте мобилним телефоном са Александром Вучићем. Тако је настала афера.

Ни Вучић ни Николић нису били прислушкивани, већ су праћени разговори Сузане Васиљевић која је са њима разговарала …

Kо је Сузана Васиљевић ?!

Пре извесног времена у једним новинама изасао је текст под насловом “Шта је француски шпијун радио у врху МУП-а”. Текст говори о томе да је бивша шефица Бироа за сарадњу са медијима и ПР министра Ивице Дачића – Сузана Васиљевић живи са Жоржом Уриом, бившим првим секретаром Француске амбасаде у Београду. Раније је овај “дипломата”, радио за француску обавештајну службу и био специјалиста за војна и политичка питања за територију бивше Југославије.

Вучића са француским обавештајцима повезала његова саветница за медије Сузана Васиљевић!

Kада је читава афера обелодањена, Сузана Васиљевић је, на инсистирање Ивице Дачића премештена је у ЈП „Србијашуме”. Да ли је прави разлог одласка из полиције тај што живи са француским агентом или је неки други, остављам вама да истражите или захтевате информацију по Закону о доступности информација од јавног значаја.

Сузана Васиљевић је склоњена у „Србија шуме“, а тиме и Жорж Урио из Дачићевог окружења, чиме је пао интензитет односа и између смењеног шефа кабинета Бранка Лазаревића и француског обавештајца, што се све заједно из кабинета на Андрићевом венцу (читај Бориса Тадића) оцењивало као недопустиво понашање Ивице Дачића, дајући му тиме на знање да је под будним оком других надлежних служби безбедности које су под контролом Председника републике свих ових година.

Сматра се да Сузана Васиљевић данас ради као медијски саветник Александра Вучића.

Где је у целој причи Дарко Шарић ?!

Сви се сећамо чувене претње Александра Вучића, пре доласка на власт у предизборној кампањи, да ће јавно објавити имена људи и неких политичара, који су из кафане обавестили Дарка Шарића да напусти земљу јер му се спрема хапшење.

На које људе је мислио Александар Вучић ?!

У добро обавештеним београдским безбедносно мафијашким круговима, статус јавне тајне има информација да је Милош Опаринца,(шеф унутрашње контроле МУП-а) заједно са Бранком Лазаревићем (шефом кабинета Ивице Дачића) оног истог дана када је Дарку Шарићу јављено да бежи из земље, био у кафани са француским обавештајцем баш у вези с тим питањем. Тај француски обавештајац је Георгес Уриот или на српском, Жорж Урио.

Kо је Бранко Лазаревић ?!

Бранко Лазаревић (бивши шеф кабинета Ивице Дачића) је морао да оде из МУП-а под притиском медија, због афере са својим шураком (Николом Димитирјевићем, фирма “ДТМ Релатионс”) и Шарићем. Такав развој догађаја је Дачић најавио још док је био у Вашингтону, јер су медији о њему брујали. Лазаревић је тада обављао дужност саветника министра и Шефа кабинета.

Након афере Лазаревића шаљу у – дипломатију. Сада обавља послове, барем према оном што пише на веб сајту Амбасаде Србије у Грчкој, министра саветника. Политички споразум је постигнут тако што је Лазаревић смењен, односно премештен из МУП-а у МСП.

Kо је Жорж Урио ?!

Вучића са француским обавештајцима повезала његова саветница за медије Сузана Васиљевић!

Георгес Уриот или на српском – Жорж Урио је невенчани супруг Сузане Васиљевић, бивше шефице за сарадњу с медијима МУП-а Србије, која му је направила и боравишну визу, тако да овај специјалац – обавештајац борави у Београду и живи са Сузаном. Везе у којима су Бранко Лазаревић (бивши Шеф кабинета Ивице Дачића), Жорж Урио и Сузана Васиљевић јако су занимљиве и много тога могу објаснити …

Вучића са француским обавештајцима повезала његова саветница за медије Сузана Васиљевић!

Службени ЦВ Жоржа Уриоа – превод са енглеског

– Адреса: 160 Булевард Мортиер 75020 Париз

– Тел. 0033 6 11 83 89 19

– Маил: гуриот7@гмаил.цом

– Датум рођења 1964, Нимес, Француска.

– Од 1986. сам као официр радио за Министарство одбране. Ангажован у различитим ратним сукобима и кризама у Африци (Руанда 94, Централноафричка Република 93/97, Чад 97,Kамерун 94) и бившој Југославији (Босна 93/94/95/96/97/2000 и Kосово 99), највећи део времена као обавештајни официр. Радио сам у мултилатералним и мултинационалним срединама током тих операција, често у веома тешким животним и безбедносним условима.

– Од 1987. до 1989. радио сам као инструктор у тренинг центру за обуку командоса.

– Од 1990. до 1993. био сам командир борбеног вода у пешадијском пуку, задужен за наставу и обуку 45 војника.

– Од 1993. до 2001. сам радио као вођа Лонг Ранге Рецон тима (“даљинске”операције), а затим као командант пука у Специјалним снагама. Од 2008. до 2010. године, био сам са чином капетана, командир групе од 450 лица.

– Од 2001. до 2005. придружио сам се Француској обавештајној служби, као официр специјализован за Балкан.

– Од 2005. до 2009. сам био 1. секретар Француске амбасаде у Београду. Био сам саветник амбасадора задужен за безбедносну и политичку ситуацију у Србији (Kосово,Санџак, Прешевска долина) и Црну Гору.

– У том периоду сам развио бројне и различите политичке контакте на свим нивоима власти у Србији, на Kосову и у Црној Гори, као и унутар оружаних снага и безбедносних структура.

Образовање:

– 2001: Штапска војна академија, Цомпиегне, Француска.

– Од 1987. до 2000. различити војни центри за обуку.

– 1986-1987: Војна академија у Сен Сир Kеткуидан, Француска

– 1983-1986: Правни факултет, Монпеље, Француска.

– 1980-1983: средња школа, Безиер, Француска.

Вештине:

– Добро познавање рада на рачунару, Мицрософт Оффице (Wорд, Еxцел, ПоwерПоинт)

– Говорим француски, енглески, шпански и служим се српским.

– Возачка дозвола

Закључак приче

Заједнички интерес и Дачића и Вучића у „афери прислушкивање“ јесте тај да полицијском и правосудном апарату јасно ставе до знања да никако не смеју ни да помисле да озбиљно схвате причу да „нико није поштеђен у борби против корупције“, те да никоме не сме ни пасти на памет да води икакве истраге против њих и њиховог окружења. Због тога се више и не поставља питање законитости полицијских захтева за Вучићевим и Николићевим листинзима, него се ствар поставља тако да су такви захтеви унапред забрањени без обзира на то да ли су законити или нису.

Поред тог њиховог заједничког интереса постоје и њихови појединачни интереси и међусобни ривалитети у подели власти у свим сегментима државног апарата, па и у МУП и БИА, а те ривалитете даље покушавају да искористе интерни кланови у МУП и БИА да би се што боље позиционирали.

Вучићу никако не иде у корист објављивање приче о Сузани Васиљевић, али ни Дачићу исто тако нимало не иде у корист никакво помињање имена Бранка Лазаревића, његовог бившег шефа кабинета кога се Дачић морао одрећи по изричитом захтеву америчке ДЕА која је и објавила детаље о Лазаревићевој сарадњи са Дарком Шарићем.

Биће занимљиво видети да ли ће се Вучић сада одрећи услуга Сузане Васиљевић. Очигледно је да у он и Николић у много већој мери под контролом обавештајних служби великих сила чланица ЕУ, док Дачића чврсто у рукама држе Амери. Отуда и њихове дисонанце у односу према ЕУ и према Немачкој.

Прилог:

Сопштење број 130 Синдиката српске полиције

Синдиката српске полиције обавештава јавност:

“Изјава председника државе Томислава Николића и министра одбране Александра Вучића да су прислушкивани из врха МУП-а може негативно да утиче и допринесе паду угледа у државне институције, Владе Републике Србије и Министарства унутрашњих послова.

Полазећи од претпоставке да су наводи о прислушкивању тачни, овакве информације не би смеле да излазе у јавност до окончања поступка. Уместо тога, зарад популизма и подизања рејтинга, данас се користе као перфидно оружје у пропагандном рату између државних функционера, политичара и појединаца.

Јавно изношење непотпуне информације да је једна група по налогу МУП-а прислушкује највише државне функционере, оставља простор за спекулације, нагађања и доприноси рушењу угледа Министарства унутрашњих послова и њених запослених.

У целој причи остаје нејасно, да ли су се предметни прислушкивали по налогу суда или самовољно злоупотребом овлашћења и положаја појединаца у МУП? Ако се ради о самовољи и кршењу закона, захтевамо од оних који поседују информације да их јавно обелодане, с обзиром да су кренули у медијски рат против полиције.

Захтевамо да се објави име и презиме лица из врха МУП које је дало налог да се незаконито прислушкују највиши државни функционери, те ако има елемената, утврди кривична одговорност!

Било би неозбиљно да се у будућем периоду начини политички компромис, да се на удару моћника и закона нађу обични радници који су извршавали налоге својих шефова, а да се налогодавац амнестира зарад “виших интереса”.

Такође, треба направити јасну разлику, да ли су председник Томислав Николића и министар одбране Александра Вучић прислушкивани, или се ради о некој другој ствари, а то је увид у евиденцију телефонских бројева који су остваривали позиве са господином Николићем и Вучићем, што није исто…”.

У тексту коришћен материјал

недељника “Таблоид”

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. iz provincije dalmacije dotumarali, intelektualno sterilni, otimaci, karaguzi, radodajke, ljudozderi i krvopije, cara bokase nastavljaci, sluge tudjina, i neuceni doktori, vi ste bogovi, kojima niko nista ne moze, jer ste policijom cuvani, al desava se da i pored rupa koje imate, racunajuci i onu u glavi i na glavi, i neku dalju dobijete, prosto receno vama je sve moguce, u sve se mozete pretvoriti, samo da bi ste bili zadovoljni, sto vam je navika od tate koji vam dava da sisate i da umuknete, da bi snosaj sa vasom babob kraju priveo.

  2. A slinavi i metiljavi nemocni corak samo neka slini, kmeci, laze i preti narodu, samo neka i dalje misli da smo svi tupavi, ograniceni, nepismeni kao taj mutant, glup i zatucan toliko da ne moze da makne sa polazne tacke, nego samo vristi, cvili i balavi pred svojim gazdama, ima spijuna u samoj vladi kome podnosi raport, a to je samo jedan od citave horde istih takvih, polupismenih izroda koji zderu, locu, orgijaju po nasoj zemlji koju smatraju svojom imovinom!
    Nastavi da slinis i lazes, bitango smrdljiva i trula, nastavi da vredjas nasu inteligenciju i smatras da smo mi kao i ti bezvredna masa fekalija.
    A dokazi se samo gomilaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!