Хроника

Вучићев Kинез директор ТИР-а Лан Шиконг шутирао српског инжењера у Бору (фото, видео)

Свега смо се у Србији нагледали од доласка Српске напредне странке и Александра Вучића на власт, свакаквог понижавања људи, давања бенефита странцима, али оно што се догодило у Бору, свакако нисмо. Јер, у РТБ Бор, који је у власништву кинеске компаније Зиђин, доживели смо да директор ове фирме, кинески држављанин, ишутира инжењера Ненада Јанкуцића!

Недолично и скандалозно понашање директора Лана Шиконга згрозило је и оставило без текста све, па су из „СО Топионица Бор“ најавили покретање поступка ради „утврђивања повреде радне обавезе и радне дисциплине“.

Огласили су се саопштењем, у ком су образложили детаље захтева за покретање поступка, а ми вам њихово саопштење преносимо у целости:

„СО Топионица Бор по сазнању и провером информација о инциденту који се десио у Топионици, дана 23.08.2021. године око 18 сати, а који је изазвао кинески држављанин, директор ТИР-а Лан Шиконг, позивајући се на Закон о раду Републике Србије и Правилник о раду код послодавца, захтева покретање поступка ради утврђивања повреде радне дисциплине, радне обавезе, прекорачења овлашћења и најоштрије казни наведеног који је изазвао инцидент.„

Вучићев Kинез директор ТИР-а Лан Шиконг шутирао српског инжењера у Бору (фото, видео)

Директор Лан је у поменутом времену позвао групу руководилаца из Топионице на челу на Ненадом Јанкуцићем, који је тренутно вршилац дужности управника Топионице, да сви заједно оиђу погон. По изласку на терен, директор Лан је пришао Ненад Јанкуцићу иза леђа и без икаквог разлога га шутнуо у бутину, што се јасно види на снимку сигурносних камера. Kао доказ инцидента постоји извештај надлежних медицинских служби Медицинског центра Бор и изјава дата у Полицијској управи Бор.Саопштење СО Топионица Бор поводом напада директора на радника ФОТО: Директно.рсСаопштење СО Топионица Бор поводом напада директора на радника ФОТО: Директно.рс

Недолично понашање наведеног директора траје већ дужи период, у смисли слања претећих порука путем телефона, вербалних дуела са запосленима, тако да је било питање времена када ће доћи до физичког насртаја на запослене, што се и десило. Kако би се стало на пут тортури над запосленима у огранку ТИР-а, од стране директора Лана Шиконга позивамо се на 13 правила нулте толеранције дате од стране послодавца, „Сербиа Зијин Цоппер ДОО Бор“.

Вучићев Kинез директор ТИР-а Лан Шиконг шутирао српског инжењера у Бору (фото, видео)

СО Топионица сматра да надлежне службе у компанији морају да стану у заштиту својих запослених“, наводи се у саопштењу СО Топионица Бор, а које је потписао председник Жарко Радуловић.

Да директор у Бору који је физички насрнуо на инжењера мора да сноси последице, сматра и огранак синдиката „Независност“ у Зиђину, који се, такође, овим поводом огласио саопштењем. Овај синдиката захтева да се покрене поступак против директора Лана Шиконга, а њихово обраћање писменим путем преносимо у целости:

„Захтев за покретање поступка подносимо због инцидента у погону Топионица, који је дана 23.8.2021. године изазвао Лан Шиконг, руководилац огранка „ТИР Сербиа Зијин Цоппер доо Бор“ тако што је шутнуо радника Ненада Јанкуцића за време рада, а телефоном му је упутио озбиљну претњу.

Оваквим поступцима је Ненаду Јанкуцићу поред повреде права на живот и права на људско достојанство, повредио и право на безбедан и здрав рад.И синдикат И синдикат „Независност“ је осудио напад на радника ФОТО: Директно.рс

Описано злостављање је извршено на најгрубљи, понижавајући и нецивилизован начин и не сме остати некажњено, јер постоји опасност да ће Лан наставити са таквим понашањем како према наведеном раднику, тако и према осталим радницима.

Због наведеног инцидента тражимо смењивање Лана са руководећег радног места и подносимо Захтев за утврђивање његове одговорности и најстроже кажњавање због непоштовања законских прописа и Правилника о раду „Сербиа Зијин Цоппер доо Бор“.

Надамо се да ћете поступити по овој пријави и тиме доказати да желите поштовање закона и Правилника о раду у циљу подизања рејтинга компанији“, наводи се у захтеву синдиката Независност упућеном „Зиђину“, а уз овај захтев су приложени видео снимак и препис телефионске претње.

Дуректно.рс

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!