ВУЧИЋЕВ САВЕТНИК KРСТИЋ: Мигрантима поклањати сеоске куће и имања у Србији

5
(12)

Више од 160 држава подржало је у Маракешу необавезујући споразум Уједињених нација о миграцијама који треба да обезбеди сигурно, уредено и хумано кретање људи по свету. У име Србије, овај документ подржао је министар Зоран Ђорђевић.

“Документ је правно необавезујући, и представља наставак политике према мигрантима који влада води од почетка мигрантске кризе 2015. године”, рекао је он.

На ову тему покренуле су се бројне расправе, где с једне стране имамо присталице споразума, а с друге оне који сматрају да овај документ штети Србији.

Па су тако своје мишљење на поменуту тему изнели и лидер Двери Бошко Обрадовић, али и Небојша Kрстић.

Обрадовић се у објави на друштвеним мрежама запитао “шта потписује министар у вези са мигрантима, а што не желе да потпишу САД и друге земље”, а затим додао да, “да није исто помоћи избеглице од рата, и угрозити сбезбедност земље и населити празна села мигрантима”.

Грађани су у коментарима изразили своје ставе, и док су се једни слагали с Обрадовићевим речима, други су мишљења да нема ништа лоше у томе населити празна села избеглицама.

Таквог става је и маркетиншки стручњак Небојша Kрстић, некада саветник Бориса Тадића. Наиме, он је на речи лидера Двери написао да сматра “да је боље населити празна села мигрантима који желе да се баве пољопривредом, него да земља буде напуштена”.

Kорисници друштвених мрежа бурно су раговали на ове објаве, наводећи да је боље ту опцију понудити младим људима из Србије, или лицима која немају кров над главом.

Kоји је Ваш став по овом питању? Пишите нам у коментарима.

Подсетимо, против декларације глас су подигле земље у региону, али и широм света, почевши од Сједињених Америчких Држава. Још пре тзв. Маракешке конференције, САД, Аустрија, Мађарска, Пољска, Чешка, Словенија, Хрватска и Бугарска најавиле су да неће бити међу потписницама, тврдећи да декларација брише разлике између легалне и илегалне миграције и даје “ветар у леђа” новим селидбама.

Еспресо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Електромрежа Србије купила још пет одсто акција преносног система Црне Горе

5 (1) БЕОГРАД – Електромрежа Србије купила је данас још пет одсто акција преносног система …

Подсећање: 10. септембра 2012. Берлин – Потписан меморандум о разумевању и сарадњи у области енергетике

4.8 (5) Представници Електропривреде Србије и немачког енергетског концерна РWЕ потписали су данас, 10. септембра …

6 Коментара

  1. To da savetujes mami i tati, a nasu zemlju dati nasim ljudima!

  2. Ja imam bolji predlog: krlov stan dati migrantima koji žele da žive od socijalne pomoći. Bolje da sede tamo nego da prave nerede po gradu. A treba im ponuditi i krlovu ženu ili muža, sestru ili brata, ćerku ili sina, pa neka si biraju šta ko voli.

  3. Strasno! Nase porodice uterivaci dugova izbacuju na ulicu i pritom ih ne zanima da li su bolesni ili imaju malu decu, a mudzahedinima (da se ne lazemo, muskarci u dvadesetim i tridesetim godinama bez porodica nisu nemocna lica) sve se poklanja na tacni jos dobijaju i „dzeparac“ od hiljadu evra svakog meseca! A na stranu i to, za 20 godina cela Srbija ce biti novo Kosovo i bicemo taoci u sopstvenoj zemlji. A vi izvolite, navalite svi da glasate za Vucica i ZA NJIHOVU DECU!

  4. Krle, daj svoje, ne deli tudje…ali tako si navikao…DJUBRE JEDNO NEOPEVANO…

  5. Marakeski sporazum je pravno obavezujuci po misljenju EU, samo to ne sme da se prizna. Obavezujemo se – ponavlja se vise desetina puta u samom ugovoru. A to se najbolje vidi u praksi . ilegalni i legalni migranti su isti, dele im se dokumenta, pomoc, medicinska zastita, ne sme se u javnosti negativno govoriti o njima i njihovim nedelima…sto sve stoji u ugovoru. Po Dajtonskom sporazumu , zemlje EU koje ne zele migrante mogu te obaveze da se oslobode, ako uplate odredjenu svotu novca zemlji koja ih hoce. Predlog EU je bio da ta cifra bude 250.000 eura po migrantu/azilantu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend