Банка у Новом Саду покрала 500,000 евра штедишама

3.7
(3)

Директор филијале једне банке у Новом Саду осуђен је на четири и по године затвора јер је малверазцијама са девизном штедњом клијената банке себи прибавио противправну имовинску корист од 527.054 евра (64.772.503,85 динара).

Он је, како се наводи у пресуди, са више физичких лица закључио наводне уговоре о орочењу девизних штедних улога, које уопште није приказивао у пословној документацији банке, нити је отварао рачуне девизних штедних улога ради уплата примљеног новца.

Наводио је непостојеће штедне партије и произвољне каматне стопе, јер је преузимао новац тих лица предат као штедни улог и присвојио га за своје личне потребе.

Kако би клијенте одржавао у заблуди, са циљем да не подижу главницу и открију да им недостаје новац, периодично би им обрачунавао и исплаћивао камате које су биле наведене по непостојећим штедним партијама, које је притом неовлашћено преносио са рачуна тих или других клијената банке, који су на својим рачунима имали расположива девизна средства.

На ову првостепену пресуду Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег суда у Новом Саду, право да уложе жалбе имају и одбрана и тужилаштво, саопштено је из тог суда.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пљачка банке у Милану: Ушли кроз канализацију, украли 20 сефова и побегли

4 (2) Банда наоружаних пљачкаша упала је у банку у Милану кроз канализациону мрежу, украла …

Нови напредни закон за скидање коже са леђа: Плаћаћемо порез на шупе, кокошињце, бунаре…

4.4 (14) Од Нове године плаћаћемо порез на подруме, шупе, бунаре, котларнице, базене, свињце, кокошињце, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend