Вучићева лоповска банда само је у прошлој годину извршила ЕКОЦИД посекавши више од 5 милиона стабала!

5
(14)

Према статистичким подацима о сечи шуме у 2019. години у Србији је посечено 3,37 милиона кубних метара дрва, што је 28 одсто више него 2012. године. То значи да је за само годину дана посечено више од пет милиона стабала, за чији транспорт је потребно 135 хиљада шлепера. Kада би шлепере пуне посечених стабала паркирали у колону, била би дуга 1.800 километара, као од Београда до Амстердама.

Овај екоцид у режији Вучићевог режима један је од разлога због којег грађани у Београду, Бору, Ваљеву, Kосјерићу, Панчеву, Беочину, Суботици, Нишу, Смедереву, и другим градовима удишу ваздух који је штетан по њихово здравље. Сваке године у Србији према информацијама Светске здравстене организације од последица загађења ваздуха умре више од 6.000 људи.

Тражимо да се под хитно заустави убијање плућа Србије, јер се тако на директан начин угрожава здравље људи. Проценат јавних зелених површина у Беогрду је само 2.83 процента, док је у Љубљани 46 одсто.

Игор Радошевић, ресорни Одбор за екологију, Странке слободе и правде

ссп.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чистачица „почистила“ накит Аца Ђукановића вредан 700 хиљада евра

5 (1) „Пешукић су позвали посљедњу и она је одмах признала да је мјесецима узимала …

Минималац ће у 2021. бити 32.126 динара

0 (0) Са 172,5 динара, колико сада износи, минимална цена рада по радном часу биће …

2 Коментара

  1. I još toliko šumokradice u saradnji sa šumarima i geodetskom službom (nalaze gps-om parcele pokojnika i odseljenih i pružaju logističku pomoć. Naravno, sve to lepo naplate). Knjaževac je odličan primer ovog kriminala.

  2. ПерунГромовник

    Ministra ekologije i ministra šumarstvs obesiti za ta drva jebo im pas mater džukačku! A onu od danas bivšu premijerku nabiti na drveni kolac tih posečenih šuma jebo i njoj pas mater ustašku!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *