Србија

Вучићеви пулени се уграђују? Србија за немачки пројекат са мигрантима дала 10 милиона евра из буџета! (видео)

Време је за преиспитивање политике актуелне власти према мигрантској кризи која носи озбиљне безбедносне и сваке друге опасности за све грађане Србије и све наше породице, на ванредној конференцији за медије, данас у среду 12 фебруара, у Чачку, рекао је лидер Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић; а затим додао:

– Досадашња политика Александра Вучића за Двери је апсолутно неприхватљива и апсолутно се противимо свему што је на ову тему рекао још 2018. године: „Ја немам ту врсту страха од миграната. Ангела Меркел је један од највећих лидера савремене Европе. Веома мудро води своју земљу. Она је преко миграната решила проблем наталитета, да не причамо о радној снази, економском расту…

Наше анализе показују, анализе урађене са најстручнијим људима у овој земљи и из иностранства, да ћемо што се миграционог салда тиче негде 2028-2030. направити тзв. нулти миграциони салдо, да ћемо имати једнак број емиграната, дакле лица која напуштају нашу земљу, и једнак број имиграната, лица која долазе да живе у нашој земљи. После 2030. имаћемо већи број имиграната него емиграната што је једна од ствари која може да помогне у опстанку Србије“.

Ово не само да не може ни на који начин да помогне у опстанку Србије, већ је крајње проблематично и лоше решење за проблем слабог наталитета у Србији. Идеја Вучића и актуелне власти СНС да наши људи одлазе из Србије, а да мигранти долазе у Србију је опасна идеја која мења структуру становништва у Србији и носи бројне безбедносне и друге ризике. Нажалост, ова опасност је потврђена са најмеродавнијег места, а то је Министарство унутрашњих послова Републике Србије.

Наиме, 20. октобра 2017. године добили смо од МУП-а одговор на посланичко питање народног посланика Двери Марије Јањушевић у коме стоји да је укупан број тражилаца азила у Републици Србији у периоду од 1. јула 2011. до 31. децембра 2016. године – невероватних 618.412 страних држављана. Шта ће се десити ако део њих који не буду добили азил у западно-европским земљама – по постојећем домаћем Закону о реадмисији – буду враћени у Србију јер су овде регистровани као тражиоци азила!?!

Да ли и са другим државама у западној Европи Србија има уговор о пријему код нас свих оних миграната који не буду добили азил у тамошњим држава, а не могу да се врате у земљу порекла, као што је то случај са Аустријом, чији је бивши министар унутрашњих послова Херберт Kицкл потврдио постојање једног таквог уговора са Владом Србије?

Постављамо следећа питања властима:

Зашто је некадашњи републички Kомесаријат за избеглице преименован у Kомесаријат за избеглице и миграције?

Зашто су српске избеглице са ратом захваћених подручја из бивше Југославије и интерно расељена лица са окупираног Kосова и Метохије на овај начин изједначене са мигрантима из Авганистана, Пакистана, Ирака, Ирана, Сирије…?

Зашто су све локалне самоуправе у Србији добиле налог да доносе локалне акционе планове о „унапређењу положаја миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила за период до 2021. године“, такође у истом пакету са решавањем проблема наших избеглица?

Да ли је тачно да је Влада Србије потписала уговор са Владом Аустрије о враћању свих оних миграната који не могу да добију азил у Аустрији назад у Србију, као што тврди бивши аустријски министар унутрашњих послова Херберт Kицкл, и да ли постоје исти овакви уговори са другим земљама западне Европе?

Да ли је тачно да је у нови Закон о доприносима за обавезно социјално осигурање уврштен нови члан којим се смањује основица доприноса за запослене и за послодавце за тзв. „новонастањеног обвезника”, као и да се ови недостајући доприноси за обавезно социјално осигурање за ова „новонастањена“ лица плаћају из буџета Републике Србије? На кога се то односи?

Да ли је тачно да је новим споразумом о финансирању између Републике Србије и Немачке развојне банке KФW из Франкфурта?

Да ли је Влада Србије Закључком број 48-10328/2016 од 27. 10. 2016. године овластила министра Александра Вулина, да у име Владе, као заступника Републике Србије, потпише поменути уговор са Немачком развојном банком?

Да ли је тачно да се кроз поменути уговор Република Србија обавезала да ће у наведеном програму учествовати са 10 милиона евра?

Да ли Kанцеларија Владе Србије за управљање јавним улагањима ова средства користи за обнову и изградњу грађевинских објеката јавне намене и о каквим се објектима за збрињавање миграната ради?

Да ли је управо у скупштинској процедури Предлог закона о изменама и допунама закона о управљању миграцијама који је поднела Влада 25. новембра 2019. године и да ли се овим законским изменама тзв. управљање миграцијама први пут јавно доводи у везу са економским развојем и популационом политиком?

БОНУС ВИДЕО: Сведочења о нападима на децу од стране миграната у Београду, као и каменовању наших грађана можете видети у емисији продукције Центар:

Извор: Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!