Насловна / Србија / Политика / Вучићеви сперматозоиди и даље дају легитимитет Хардинајевој влади!
Вучићеви сперматозоиди и даље дају легитимитет Хардинајевој влади! 1

Вучићеви сперматозоиди и даље дају легитимитет Хардинајевој влади!

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је да има сазнања да европски комесар Јоханес Хан нема у својој агенди састанак са посланицима Српске листе током посете Приштине, али да ће га они сачекати у просторијама Скупштине Косова како би га упознали са штетности одлуке Владе Косова о таксама од 100 одсто за увоз српске робе.

Он је за Радио-телевизију Србије казао да због такве одлуке Срби на Косову „клизе у хуманитарну кризу због недостатка лекова, хране и да штампе нема већ 10-11 дана“.

„Оно што смо добили као одговор на захтев да се састанемо са њим након што смо започели овај демократски политички протест јесте да су они примили поруку, исто су нам потврдили представници ЕУ овде у Приштини. За сада немамо потврду састанка али оно што је чињеница и наш став је да ћемо остати овде преко ноћи и сачекати његов долазак“, рекао је Симић.

Симић је оценио да је ситуација на Косову „тензична“, а да је живот Срба отежан због „серије потеза из Приштине“.

„Остаћемо овде да се мирно и демократски боримо за права срског народа и очекујемо да Јоханес Хан и сви у ЕУ имају слуха за проблеме са којима се Срби суочавају на Косову и Метохији“, казао је Симић.

Председник Кризног штаба и Српске листе Горан Ракић рекао је раније данас да су посланици Српске листе ушли у просторије парламента Косова у Приштини, где ће сачекати европског комесара Јоханеса Хана, како би га упознали са „антисрпским потезима Приштине, који воде хуманитароној катастрофи упереној против српског народа“.

Европски комесар за проширење и политику добросуседства Јоханес Хан посетиће сутра Београд и Приштину где треба да разговара о одлуци владе Косова о уводјењу царина на робу из Србије и БиХ, наводи се у Твитер поруци из Хановог тима.

Влада Косова не мења одлуку

Упркос затварању посланика Српске листе у згради Скупштине Косова, Влада не мења одлуку, саопштила је Канцеларија за односе са јавношћу Владе Косова.

„Премијер Рамуш Харадинај је дао разлоге због којих је успостављена такса и када се она може повући. Са друге стране, чињеница је да ова такса не погадја, нити је против било које заједнице која живи на Косову. Тим пре што се у листама институција које су ослободјене царине јасно види да се заједнице не погадјају овом таксом, што знају и политички представници Срба“, каже се у одговору Владе на питање приштинске телевизије КТВ.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Вучић болницу “Свети Сава” поклања Арапима 11

Вучић болницу “Свети Сава” поклања Арапима

Александар Вучић наставља да отима државну имовину. Мегаломанским пројектом “Београд на води” од главног града …

Сви ћете заједно са тим Албаром да завршите на међународној потерници! 13

Сви ћете заједно са тим Албаром да завршите на међународној потерници!

Председник Србије Александар Вучић разговарао је о пројекту „Београд на води“ са директором компаније „Игл …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *