fbpx

Вучићу, дојадио си Богу и народу са тим лажима о висини просечне плате!

0
(0)

Председник Србије Александар Вучић опет лаже српску јавност када обећава да ће просечна српска плата бити 500 евра на крају 2018. године. Прво уопште није јасно какве оне везе има са платама и њиховим просеком када то уопште није у опису његовоих дужности као председника. Плате и њихова просечна висина су у надлежности владе у којој Вучић више немабило какву функцију.

фото: Блиц

Просечна нето плата у Србији у марту ове године износила је 47.814 динара што је по продајном курсу евра на дан 31.03.2017 било тачно 384 евра. У односу на просечну мартовску плату из 2016. године која је била  43.951 илити 356 евра овогодишња плата већа је у просеку за само 28 евра. И то је републички просек нето плате што значи да раста примања готово нема или ако га и има он је минималан. Оно што се стално заборавља када је тај статистички раст плата у питању а те плате у стварности не расту и реално су мање за око 25% јер су цене енергената, робе широке потрошње и трошкова живота у просеку порасле много више од плата. Само је цена струје порасла више од 25%. Тај статистички раст плата у Србији сваке године поједе инфлација која је иако ниска и негде око 2.5% на годишњем нивоу сасвим довољно висока да тај статистички раст плата просто поједе.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас ће крајем 2018. године просечна плата у Србији износити 500 евра. То исто је изјављивао и 2012. године, 2013. године, 2014. године, 2015. године, 2016. године и ето и ове 2017. године.

Он је за телевизију Пинк рекао да би било неопходно уложити велики труд и рад и посвећност у свакодневном послу, да би се стигло до тога.

Више је очигледно да председник Вучић када је економија у питању неме везе са везом и да већ пола деценије просто блефира када је економија у питању. Сваку његову годину на власти пратила је експлозија јавног дуга и спољо-трговинскиг дефицита и то су цифре које се мере десетинама милијарди евра. Да има било каквог економског знања он не би наставио да води аутистичну економску политику Млађана Динкића који му је иначе и специјални саветник за економска питања.

Српска економија сваке године производи огромне губитке а за те губитке задњих пет година одговоран је нико други до Александар Вучић који је када је економија па и све остало у питању један најобичнији пацер који се крије иза простачке галаме, вређања и лупетања небулоза.

Милинко Милинчић

Србија данас

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јавни дуг Србије увећан за 370 милиона евра

5 (2) Јавни дуг Србије за период јануар-март 2020. године увећан је 370 милиона евра …

Скупо задуживање Србије

4 (4) Србија се ових дана задужила на светском финансијском тржишти још две милијарде евра …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *