понедељак , 21 септембра 2020

Вулин најавио доношење закона о синдикату и штрајку

0
(0)

ЛАЗАРЕВАЦ –Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин најавио је данас у Лазаревцу доношење закона о синдикатима, који би се, како је рекао, бавио утврђивањем репрезентативности синдиката, као и закон о штрајку.

„Почећемо ускоро са радним групама. Треба да донесемо закон о синдикату и закон о штрајку, нешто што бих ја волео да буде кодекс радног законодавства”, рекао је Вулин.

Министар је указао да измењени Закон о раду, који је парламент усовоји прошле седмице, као и сви до сада садржи пуно одредби које се суштински не тичу само радног законодавства, већ се бави и организацијом синдиката.

„Хајде да донесемо посебан закон који ће се бавити искључиво синдикатом, који ће утврђивати њихову репрезентативност. Сада смо већ направили одређене мере и како ћемо то да радимо, с обзиром на то да до сада то није било могуће”, навео је Вулин.

Министар каже да је социјални дијалог, можда, и најважни, односно да у социјално-економском савету треба да седе представници заиста репрезентативних синдиката и послодаваца и да они стварно представљају оне за које говоре да их представљају.

 
Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

КАД „МАЛОМ ЧОВЕКУ ПУКНЕ“ ФИЛМ Потресан говор радника „Поште“ симбол штрајка (видео)

4.6 (20) Штрајк радника „Поште Србије“ уздрмао је целу Србију. Запосленима који су у обустави …

СУСПЕНЗИЈЕ ЗА 5.000 РАДНИКА Штрајкачима забрањен улаз у поште, наређено избацивање

4.7 (15) Свим радницима „Поште Србије“ који су у обустави рада, следи суспензија са посла …

10 Коментара

  1. Samo ti donosi zakone, možda sa zakonima nahranite gladne građane Srbije.

  2. šta smo BAŠ TOLIKO zgrešili Bogu,da nam ovako vraća

  3. Zbog ovog tv i ne gledam,jedino ako nas on ne izvadi…jadna si ti Srbijo kad si spala na Vulina…

  4. srbija, kao što su srpski Radikali i pričali, brzim korakom srlja u diktaturu. Moramo se tome suprostaviti. Moramo zbaciti ološ sa vlasti. Ne sme se dozvoliti da taj ološ rasproda i ispoklanja i ono malo što je ostalo od Srpske teritorije i srpske imovine.

  5. Kakva podvala! Zakon o strajku? Kakav zakonski strajk? Strajk je po definiciji odgovor zaposlenih na nezakonito postupanje poslodavca! Na zapadu su radnici upadali u fabrike i palili masine, dok nisu naucili gazde, da ih moraju postovati i njih i zakon!

  6. Zasto narod cuti i trpi diktaturu????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *