За Палминих пар хиљада динара редови од стотину метара од 5 ујутру (фото)

0
(0)

Драган Марковић Палма уприличио је пријем за родитеље са више деце, старе, болесне, незапослене, којима је уручена и једнократна новчана помоћ.

У парку испреде зграде Градске скупштине грађани, стари, мајке са децом су се почели скупљати још око пет сати јутрос, рекли су Тањугу људи из скупштинског обезбеђења.

На главном улазу у зграду, уз скупштинско обезбеђење, ред су правили припадници полиције у униформама. Дежурала је и екипа лекара Службе хитне помоћи и саобраћајна полиција. Испред зграде до улаза формиран је ред дугачак око стотину метара а тако је и по ходницима зграде.

Марковић је пријем уприличио заједно са градоначелником Јагодине Ратком Стевановићем и сарадницима.

Родитељи са више деце из буџета су добили по 3.000 динара по детету, а болесни за лекове, стари и незапослени по 2.000 динара и препоруку да се јаве ради запослења у неку од фабрика у Јагодини.

„Реч је о традиционалном пријему за грађане, кога организујемо 14. годину, пред почетак школске године и помажемо поородице са више деце да ђацима набаве што је потребно“, објаснио је Марковић новинраима.

Он је додао да је данас „за помоћ дошло око 2.100 грађана“ и истакао да постоји критеријум Градског центра за социјални рад по коме се деле ове паре, „а и сами знамо лично готово 95 одсто грађана“

Знамо и које фабрике у Јагодини примају раднике и упућујемо незапослене да се тамо јаве, додао је Марковић и прецизирао да су то фабрике италијанских компанија: „Аунде“, „Тури“, „Конфесионе“ и домаћа фабрика „Јела“.

Фабрике италијанских компанија су удвостручиле број запослених у последњих неколико година, додао је Марковић и напоменуо да има „породица, а и данас овде на пријему, које имају по четворо деце, али не желе да раде у приватним предузећима, хоће државни посао“.

Марковић је до краја године најавио још два пријема грађана, истакавши да је Јагодина једини град у Србији који организује овакве пријеме, и најавио потписивање уговора са кинеским партнером о изградњи једне фабрике, у области пољопривреде.

Стари и болесни, који су дошли на пријем а имали су проблем да се врате кући, враћени су службеним аутомобилима Градске скупштине.

Недељник.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Реномирани сајт раскринкао лажи: Kакав економски раст, СРБИ ви сте један од најсиромашнијих народа у Европи

4.5 (24) Већ годинама грађани Србије слушају лажна обећања власти, како ће нам из године …

Преварене медицинске сестре: Зарадиле корону и 20.000 динара

5 (3) Тридесетак медицинских сестара, које су биле или су још на боловању јер су …

3 Коментара

 1. Доктор са Чубуре

  Моја Србијо, остварује се пророчанство Тарабића. Да ли под палму или шљиву најмање је битно.

 2. Mogu oni i vise da se ponizavaju .VIDECETE.

 3. Ко је овај наш идол?
  Успео је да заврши средњу школу. Више му није ни требало, у Србији би му само сметало. Почео је као превозник угља трактором и камиончићем. Снсбдевао је прво Фсбрику каблова (једини снабдевач), а потом и војску СРЈ.
  1992 препоручио се сам Аркану. Тада у Јагодини почиње цветање трговине дрогом. Полиција је била немоћна (читај – плаћенс),иско су им сви нсркодилери били познсти. Дпоља гледано ѕПалма је постао елскузивни и једини купац и испоручилац угља из ресавичких рудника! То всм је као да поседујете цро рудник!
  Да не идемо даље, ово је довољно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *