За вас Арапе за две недеље у Европу стиже специјализована екипа, море марш из Србије да вас не видимо и не чујемо више!

0
(0)

АРАПИ би у Пољопривредни комбинат Београд (ПКБ). То би могао бити резултат наставка преговора са компанијом „Ал Дахра“ из Уједињених Арапских Емирата, са чијим директором Хадимом ал Дарејем је данас у швајцарском Давосу разговарао српски премијер Александар Вучић.

Вучић је са Ал Дарејем разговарао о инвестицијама ове компаније у пољопривреду и прехрамбену индустрију у Србији.

– Све што је добро за Србију, ми смо спремни да урадимо – рекао је Ал Дареји. – Желимо да развијамо пољопривредну индустрију и за то имамо велике планове. Наша компанија има обезбеђено тржиште за све пољопривредне производе.

Конкретна тема разговора био је и модел приватизације компаније ПКБ, за коју је заинтересована „Ал Дахра“, затим изградња карго центра на Аеродорому „Никола Тесла“, као и куповина више предузећа у Србији. То је јуче изјавио премијер Александар Вучић, на Ројтерсовом форуму „Глобал маркетс“, у оквиру Светског економског форума у Давосу. Одговарајући на питања новинара која су се првенствено односила на економске реформе српске владе, као и на планове Србије и на ситуацију у региону, Вучић је нагласио да ће чинити све да убеди улагаче да се грешке из прошлости неће понављати и да ће инсистирати на економској и политичкој сарадњи између суседа, без сукоба и ратова. Када је говорио о европским интеграцијама, Вучић је истакао да је Србија окренута ка креирању бољег економског окружења, као и да се брине о владавини права, а „да је онда све на земљама чланицама ЕУ“.

Премијер је истакао да ће Србија на пролеће разговарати с Међународним монетарним фондом (ММФ) о новом зајму у вредности од 1,2 милијарде евра јер истиче фебруара следеће године. Пре ревизије актуелног аранжмана, представници ММФ-а би требало у марту да посете Београд.

ДАВОС У БЕОГРАДУ

ПРЕМИЈЕР Вучић се састао са шефицом за односе са Европом и Азијом Светског економског форума Мартином Ларкин с којом је разговарао о наставку сарадње Владе Србије и Светског економског форума. Вучић је рекао да је Влада веома заинтересована за то да један од регионалних скупова Форума буде одржан у Београду, на тему подстицања предузетништва.
Вучић је разговарао и са директориом „Блумберга“ Петером Грауером о могућностима за улагања и привлачењу инвестиција у Србију. Са њим је, Вучић разговарао о новим пројектима ове компаније у Србији, али и о томе како „Блумберг“ може да допринесе извештавању о економским реформама и привлачењу страних инвеститора.

Вучић се састао и с директором компаније „Поли груп“ Си Нијансханом, с којим је разговарао о заједничким пројектима у производњи наоружања и војне опреме. Они су заинтересовани за формирање заједничке компаније са ЈП „Југоимпорт СДПР“, са циљем заједничког развоја и производње антитерористичке опреме, уређаја за ноћно извиђање и ракетних система.

Премијер се састао и са генералним директором „Лукоила“ Вагитом Алекперовим. Теме разговора су биле нове инвестиције у Србији и дуг наше „Петрохемије“.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВАКЦИНИСАНИ од Свињског грипа 2009 год. још чекају одштету због нарушеног здравља!

4.9 (10) Једанаест година након вакцинације од Свињског грипа (Тадић на савет др Кона потрошио …

Проф др Бранимир Несторовић: План је да нас уведу у виртуелни свет (видео)

4.6 (29) Проф др Бранимир Несторовић о пландемији кинеског корона вируса и последицама.   PLAN …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend