За вас Арапе за две недеље у Европу стиже специјализована екипа, море марш из Србије да вас не видимо и не чујемо више!

За вас Арапе за две недеље у Европу стиже специјализована екипа, море марш из Србије да вас не видимо и не чујемо више!

0
(0)

АРАПИ би у Пољопривредни комбинат Београд (ПКБ). То би могао бити резултат наставка преговора са компанијом „Ал Дахра“ из Уједињених Арапских Емирата, са чијим директором Хадимом ал Дарејем је данас у швајцарском Давосу разговарао српски премијер Александар Вучић.

Вучић је са Ал Дарејем разговарао о инвестицијама ове компаније у пољопривреду и прехрамбену индустрију у Србији.

– Све што је добро за Србију, ми смо спремни да урадимо – рекао је Ал Дареји. – Желимо да развијамо пољопривредну индустрију и за то имамо велике планове. Наша компанија има обезбеђено тржиште за све пољопривредне производе.

Конкретна тема разговора био је и модел приватизације компаније ПКБ, за коју је заинтересована „Ал Дахра“, затим изградња карго центра на Аеродорому „Никола Тесла“, као и куповина више предузећа у Србији. То је јуче изјавио премијер Александар Вучић, на Ројтерсовом форуму „Глобал маркетс“, у оквиру Светског економског форума у Давосу. Одговарајући на питања новинара која су се првенствено односила на економске реформе српске владе, као и на планове Србије и на ситуацију у региону, Вучић је нагласио да ће чинити све да убеди улагаче да се грешке из прошлости неће понављати и да ће инсистирати на економској и политичкој сарадњи између суседа, без сукоба и ратова. Када је говорио о европским интеграцијама, Вучић је истакао да је Србија окренута ка креирању бољег економског окружења, као и да се брине о владавини права, а „да је онда све на земљама чланицама ЕУ“.

Премијер је истакао да ће Србија на пролеће разговарати с Међународним монетарним фондом (ММФ) о новом зајму у вредности од 1,2 милијарде евра јер истиче фебруара следеће године. Пре ревизије актуелног аранжмана, представници ММФ-а би требало у марту да посете Београд.

ДАВОС У БЕОГРАДУ

ПРЕМИЈЕР Вучић се састао са шефицом за односе са Европом и Азијом Светског економског форума Мартином Ларкин с којом је разговарао о наставку сарадње Владе Србије и Светског економског форума. Вучић је рекао да је Влада веома заинтересована за то да један од регионалних скупова Форума буде одржан у Београду, на тему подстицања предузетништва.
Вучић је разговарао и са директориом „Блумберга“ Петером Грауером о могућностима за улагања и привлачењу инвестиција у Србију. Са њим је, Вучић разговарао о новим пројектима ове компаније у Србији, али и о томе како „Блумберг“ може да допринесе извештавању о економским реформама и привлачењу страних инвеститора.

Вучић се састао и с директором компаније „Поли груп“ Си Нијансханом, с којим је разговарао о заједничким пројектима у производњи наоружања и војне опреме. Они су заинтересовани за формирање заједничке компаније са ЈП „Југоимпорт СДПР“, са циљем заједничког развоја и производње антитерористичке опреме, уређаја за ноћно извиђање и ракетних система.

Премијер се састао и са генералним директором „Лукоила“ Вагитом Алекперовим. Теме разговора су биле нове инвестиције у Србији и дуг наше „Петрохемије“.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Алистер Крук: Мит о демократији је потрошен, следи климатски мит

Алистер Крук: Мит о демократији је потрошен, следи климатски мит

0 (0) Бајден ће извршним указима учинити да испуштање угљен-диоксида у било ком делу света …

ДОБРОДОШЛИ У ВУЧИЋЕВО ЗЛАТНО ДОБА: Плате повећане 6% док су цене намирница скочиле за 20%…

ДОБРОДОШЛИ У ВУЧИЋЕВО ЗЛАТНО ДОБА: Плате повећане 6% док су цене намирница скочиле за 20%…

4 (5) Док власти помпезно саопштавају вести о повећању плата, пензија и минималне зараде за …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend