Жандармерија на улицама Шида због великог прилива миграната
фото: СТ, В.Лукић

Жандармерија на улицама Шида због великог прилива миграната

3.4
(5)

Жандармерија ће због појачаног броја и прилива миграната у наредним данима дежурати на територији општине Шид, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.
Он је изјавио да полиција свакодневно брине да грађани Шида и сви остали грађани Србије буду заштићени и да њихов свакодневни живот не трпи због последица мигрантске кризе.

„Држава ради свој посао. Због појачаног броја и прилива миграната, које се сада осећа и на простору Шида жандармерија ће у наредним данима дежурати на територији те општине и водити рачуна да се на улицама не налазе они који на њима не треба да буду, посебно да нема неконтролисаних окупљања“, рекао је Вулин у Шиду.

Према речима начелника ПУ Сремска Митровица Драгана Стојанца, на подручју Шида налазе се три прихватна центра у којима је 1.860 миграната, од чега је у Шиду 260, Принциповцу 600 и у Адашевцима 900 особа.

Вулин, који је са директором полиције Владимиром Ребићем и председником општине Шид Зораном Семеновићем, обишао полицијске службенике који су јутрос рано спровели акцију проналаска ирегуларних миграната, позвао је грађане да верују својој држави и полицији.

Министар је позвао грађане и да не наседају на лажне вести и да не слушају никога ко их позива да се организују како би сачували нешто од некога, јер у Србији постоје закони и нико не може да узме правду у своје руке.

„Ниједан мигрант који није у нашем систему и нема уредне дозволе, не сме и не може да се креће по нашим улицама, посебно не сме да прави кампове или да се задржава на простору где то није регулисано и дозвољено“, рекао је Вулин.

Према његовим речима, ти људи, због кризе са корона вирусом, могу представљати и здравствени проблем и за себе и за грађане Србије и због тога морају бити у камповима где су контролисани и где имају сву могућу медицинску помоћ и заштиту.

МУП је ту, како је нагласио, да брине и води рачуна да се свакодневни живот грађана нормално одвија.

Начелник Стојанац је рекао да свакодневно предузима активности на проналажењу ирегуларних миграната

Он је додао да се криминал у мигрантској популацији углавном односи на међусобне сукобе и нису забележени напади на грађане, преноси Танјуг.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Катастрофалне последице западне политике према Косову и Метохији

Катастрофалне последице западне политике према Косову и Метохији

5 (5) Косово и Метохија као Rеs extra commercium  и алхемија колонизације • Aпсолутна, глобална …

Андреј Вучић на Паради напао службено лице, тужилац га штитио

Андреј Вучић на Паради напао службено лице, тужилац га штитио

5 (6) „У изјавама је писало да им је наређено да не могу да пусте …

Један коментар

  1. Нама није потребна жандармерија на улицама, већ да на улицама више немамо такозване мигранте.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend