Запад уз помоћ велеиздајника Вучића и Дачића припрема демонтажу Републике Српске

0
(0)

СТОЖЕРНЕ земље Запада одустале су од резолуције о Дејтонском споразуму у Савету безбедности УН, која би практично била увод у демонтажу Републике Српске. Али, у наредним месецима очекују се жестоки притисци на Владу Србије да РС усмери ка централистичким захтевима Сарајева.

Ову процену, за „Новости“, износе добро обавештени извори у нашем државном врху, свесни да ће се притисци на Српску, њено руководство и Београд појачавати уочи двадесетогодишњице уговора којим је окончан рат у БиХ.

На овакве покушаје, како нам је речено, Србија ће имати исти одговор као и до сада: као гарант Дејтонског споразума, Београд сматра да има задатак да чува регионалну стабилност и сагласан је са сваким договором сва три народа у БиХ.

То потврђује и шеф дипломатије Ивица Дачић који каже, за „Новости“:

– Нема промене Дејтонског споразума без сагласности свих народа и ентитета у БиХ.

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак, за „Новости“, каже да је било какав напад на РС унапред осуђен на пропаст:

– Сигуран сам да поводом ове годишњице Дејтона неће бити никаквог угрожавања територије или уставно-правног положаја Српске јер ми, представници РС и српског народа то нећемо никада дозволити. Око тога постоји консензус.

Некадашњи министар спољних послова Владислав Јовановић оцењује да се „Дејтон“ може мењати на два начина:

– Тако што би се изгурао „Дејтон 2“ или што би се од Београда тражило да допусти да се постојећи споразум толико расточи како би се РС делегитимисала као државни ентитет и постала административна провинција.

Заузврат, сматра Јовановић, Србији би се допустио неки убрзани корак ка ЕУ или би јој се обезбедиле мање инвестиције.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Зоран Милошевић – Запад се приближава црвеној линији одбране Русије и Kине! (видео)

1 (1) Гост емисије „Интервју“ био је проф. др Зоран Милошевић, социолог религије, професор теоријске …

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

4.1 (7) Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике …

Један коментар

  1. Како не сваћате и не разумете ова два велеиздајника нису проблем, ми смо проблем. Да, ми смо проблем. Ми смо проблем јер смо у неизмерљивом броју јер нисмо удружени и самоогранизовани као ове велеиздаице. Они су се удружили и самоорганизовали и скупили преко један милион потписам и раде за паре, за њих је све бизнис и ко плати више тај и добије у шта и инвестира. Зато смо ми кључне велеизадије прво према самима себи, па прем нашој деци, према нашем доамчинству-дому и свим укућанима у њој, па према својим прецима и свеукно смо чопор оваца за шишање и мужу а понекад кад им зафали димљено месо и ту смо у првом реду да и тим их задовољимо. Крајње је време да се тгнемо из тог стања замућене свести и да чврсто решимо и одлучимо да један део себе уложимо и један део себе да дамо за спас, препород, надоградњу и изграђњу себе. своје породице, свог пословног живота, свега оног што смо добили у анамет од наших предака и да живимо живот а не као дан данас да преживљавамо живот.Ово је и позив за Удруживање и самоорганизовање. позз. ДРАГАН

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend