Зашто државни органи де реагују на дивљање шиптарских националиста на југу Србије?

0
(0)

Овим желимо да јавности скренемо пажњу на забрињавајућа дешавања која се у протеклим данима дешавају на простору Југа Србије тачније у Бујановцу, а поводом одлуке одборника СО Бујановац да досадашњи назив Трга Карађорђа Петровића у Бујановцу убудуће промени назив у трг Скендербега. Свему овоме треба додати изјаве председника локалног парламента у Бујановцу и председник Националног савета Албанаца, Јонуза Муслију о подизању споменика у Нишу Скендербегу.

Несхватљиво и необјашљииво је да нема реакција др проф Зорана Станковића председника Координациног тела за Медвеђу, Бујановац и Прешево на сва ова дешавања у Бујановцу. Не желимо да се поруку за ову не реакцију г.Станковића видимо у народној изреци ”Чутање је знак одобравања”. Да ли то важи и за шефа Координационог тела Зорана Станковића? Да ли је он сагласан са овом неразумном одлуком? Јер он као шеф Координациног тела за Медвеђу, Бујановац и Прешево а поводом случаја замене имена не прозбори ни реч. Да ли је уопште обавештен, да ли зна за такву одлуку или се једноставно не меша у свој посао? Биће да је све заједно.

Господин Станковић има обавезу испред грађана пре свега српске националности да се огласи и спречи преименовање главног трга у граду да после вишедеценијске и мирне сагласности свих житеља града дозволи некоме да се игра ватром и мења имена Трга зарад дневно политичких интереса. Станковић мудро ћути и подгрева мирну промену имена трга. Не оглашава се. Значи да је сагласан да се у вишенационалном граду промени нешто што је вишедеценијска народна воља и што никоме до сада није сметало, а сада када је његова државна обавеза да у разговору са представницима албанске заједнице спречи уопште и помен да се у Србији било који трг, поготову овај у Бујановцу назове именом Скендербег.

Не улазећи у срж не реакције г.Станковића,сматрамо да оваквом незаинтересованошћу за дешавања на Југу Србије опште стање на Југу Србије може измаћи контролу,и доћи до нежељених сценарија којих смо имали прилике да гледамо током 2000 године
Из Београда се не види и не осећа живот Бујановца, тако да проф. Станковић би бар морао доћи да поразговарао са ауторима ове, рекло би се, сулуде идеје која је већ створила тензије код становника и српске и албанске националности,наравно ако г.Станковић сматра да је то уопште његов посао и надлежност Координациног тела за Медвеђу, Бујановац и Прешево.

Саопштење ГРУПА ГРАЂАНА ОПСТАНАК

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић даје Албанцима министарство локалне самоуправе и помоћника министра економије

3.7 (3) Градоначелник Прешева, Шћиприм Арифи објавио је данас да је делгција албанских странака у …

Вучић формира Владу са представницима изборне листе шиптара!?

3 (4) БЕОГРАД – Консултације за формирање Владе Србије почеле су данас састанком председника Србије …

2 Коментара

  1. … zato što šiptar upravlja državnim organima – VUČIĆ ŠIPTAR !

  2. Ne samo dr Stanković, o ovome trba da se čuje glas Vlade, Predsednika države i svi drugi nadležni organi.I svima treba objasniti da trg u Bujanovcu nije slučajno Karadjordjev trg. Bujanovac je 1912 godine oslobodila slavna srpska vojska pod komandom Petra Karadjordjevića, odnosno 1.pešadijski puk Moravske Divizije I poziva iz 1,Armije koju je predvodio prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, tada u činu potpukovnika. Zašto se mi bojimo naše istorije i istine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend