Зашто Ниш не би био центар ИТ развоја у Србији, где пише да то мора де буде БГД?

Само активним приступом можемо задржати младе да својим талентом допринесу стварњу Београда као ИТ центра будућности у овом делу Европе, поручио је Антић.

Александар Антић, кандидат за градоначелника Београда листе Ивица Дачић СПС – ЈС Драган Марковић Палма, разговарао је у оквиру изборне кампање за београдске изборе са младима о развоју Интернет технолошког сектора .

Динамичан развој ИТ сектора намеће као неминовност јачање образовног процеса, пре свега у овој области. Млади и образовани људи могу да остану у Београду и Србији само ако им понудимо перспективу запошљавања, било кроз помоћ у покретању сопственог бизниса, било кроз систем олакшица и стимуланса“ рекао је Александар Антић.

Добар пример је успешан рад Технолошког парка на Звездари, који је привукао велики број нових компанија и запослио значајан број високообразованих младих људи, а наш приоритет ће бити реализовање пројекта развоја технолошког парка у Борчи са кинеским партнерима.

„Само активним приступом можемо задржати младе и образоване људе да остану у својој земљи и да својим талентом допринесу стварњу Београда као ИТ центра будућности у овом делу Европе“, поручио је Антић.

Танјуг

Актуелно

Небојша Катић: Србија између „искрене вере” и реалности

Да би држава напредовала потребни су дијалог и размена идеја а не аутистично игнорисање критике, …

Гледање у екране компјутера и телефона мења структуру мозга код деце

Стручњаци из дана у дан позивају родитеље да својој деци ограниче употребу паметних телефона и …

4 Коментара

  1. Pa šta vam je? Kakve veze sad ima Niš? Izbori su u Beogradu, a ne u Nišu! Kad budu u Nišu, u njihovim istovetnim izjavama umesto „Beograd“ stajaće „Niš“. Prosto, zar ne?

    • Да није обезбедио победу вучић не би ни расписивао изборе у Београду. Ово је само снимање и трошење отетог новца од пензионера и државних службеника како би им се доказало да је вучић свемоћан а нема баш никакве везе са самом кампањом и достојанством личности. Ккав је то председник свих гражана како УСТАВ СРБИЈЕ КАЖЕ А ВУЧИЋ СЕ УНАПРЕД СВРСТАО НА ЈЕДНУ СТРАНУ И ТИМЕ ИЗВРШИО ДИСКРИМИНАЦИЈУ ОГРОМНОГ ДЕЛА ГРАЂАНА СРБИЈЕ. Мада ЗЛАТКО ти си у праву избори јесу званично у Београду.

      • Izbore je raspisao jer je morao. Ne bi mogao da živi od pitanja u zemlji i inostranstvu zašto to nije učinio. Nisam ja baš siguran da će pobediti u Bg. Ozbiljno mu se ljulja beogradska vlast. Zasrali su na sve 4 strane, sve što su dotakli osušilo se, pokrali su i ono što nisu smeli ni da pogledaju, a ne da ukradu, ojadili su i osiromašili svakog stanovnika osim malog broja pripadnika svoje stranke, nakenjali su tone laži i obećanja od kojih ništa ispunili nisu, nemaju pojma kako se upravlja gradom, ne razumeju šta su prioriteti, ne umeju sa ljudima, saradnicima i gradjanima. Sve u svemu, beogradska vlast je nevidjena katastrofa, najgora u istoriji grada. Zato oni mogu da pobede samo ako pokradu glasove, što će svakako pokušati na nevidjeno, i pre nego što saznaju da li im to treba ili ne. E, sad, opozicija je ta koja treba da ih spreči u tome, da dobro kontroliše proces glasanja. O daljim eventualnostima neću sad. Ima vremena.

  2. Зато што је вучић из Земуна и све је морало да се централизује и пресели у Београд како би вучић о свему могао да одлучује ко сви велики КУМОВИ. Ми у унутрашњости СРБИЈЕ смо том вучићу само задња рупа на свирали за гласање и низашза више. Да није гласања одавно би нас он уништио а камоли стварао центар ИТ У НИШУ ОДКЛЕ ЈЕ И КРЕНУЛА ЕЛЕКТОНСКА ИНДУСТРИЈА У СРБИЈИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons