Животу пре рођења потребна је законска заштита

0
(0)

Дете и детињство су Божији дар, необичан дар човечанству који треба чувати и пазити. А тај живот – живот пре рођења – данас није заштићен законом – упозорио је председник Фестивала Сергеј Чесноков

Игуман светогорског манастира Ватопед архимандрит ЈЕФРЕМ: „У време када се штите свакојака права свих мањина и болесника, животиња и птица, само беба у утроби своје мајке остаје незаштићена, постајући жртва материјалистичких и атеистичких теорија неморалног и бездушног друштва“

ЧЕТВРТИ Међународни фестивал социјалних технологија у служби заштите породичних вредности „За живот“ одржава се у Русији у оквиру прославе Дана породице, љубави и оданости.

То је највећи догађај у Русији у сфери заштите дечијег живота пре рођења и јачања институције породице. Посланици из различитих крајева Русије, Украјине, Белорусије, као и других земаља бившег СССР и иностранства, окупили су се на форуму како би представили инцијативе усмерене на решавање проблема у сфери демографије.

„Наш фестивал окупља и обједињује оне који су убеђени у неопходност заштите живота од тренутка његовог настанка, још пре рођења – од зачећа. Дете и детињство – то је Божији дар, то је необичан дар човечанству, који треба чувати и пазити. Није случајно што је у амблему фестивала беба коју прихватају руке. Тај живот – живот пре рођења – данас није заштићен законом“, – изјавио је председник Фестивала Сергеј Чесноков.

Првог дана фестивала одржана је конференција „Помоћ трудницама и породицама са децом“, њени учесници су разменили искуства и методологије у организацији рада центара за заштиту мајчинства, консултација психолога за труднице, приликом организације прихватилишта за труднице и младе маме.

У програму форума су и конфренција „Законодавна заштита људског живота пре рођења и његова примена у пракси“ и округли столови: „Професионална обука за заштиту материнства“ и „Проблеми и перспективе православних прихватилишта за жене“.

Прво је заменик председника комисије руске Патријаршије за питања породице и мајчинства протојереј Дмитриј Смирнов учесницима фестивала рекао да кад зачети људи немају право на живот, „онда се сва та права биљака, животиња, инсеката, мањина и малих народа, топе у мањку права беба на живот и постају чиста демагогија“.

Учесницима IV Међународног фестивала социјалних технологија у служби заштите породичних вредности „За живот“ обратио се и игуман светогорског манастира Ватопед архимандрит Јефрем.

У његовом обраћању се између осталог каже: „Ми данас, нажалост, губимо осећај страхопоштовања пред светом тајном људског живота и постојања Универзума уопште. „Постхришћански свет“ како он сам себе назива, сматра себе паметнијим од Бога-Ствараоца, и даје себи за право да управља свиме, чак и људским судбинама. У време када се штите свакојака права свих мањина и болесника, животиња и птица, само беба у утроби своје мајке остаје незаштићена, постајући жртва материјалистичких и атеистичких теорија неморалног и бездушног друштва.

– Друго зло Нове Епохе је потцењивање Богом дате институције породице, површни однос према обавезама супружника и родитеља, мешање полова. Ми, монаси, са болом се молећи за читав свет, позивамо све на покајање и да се поправе, да се врате Богу, поздрављамо напоре наше браће и сестара у читавом свету да одбране вишевековне традиционалне вредности Свете Русије. Уз молитву желимо да Ваш скуп буде плодотворан и да подстакне духовни, морални, социјални развој драгог нам руског народа“.

Фестивал „За живот“ се одржава већ четврти пут.

Марија Петрова

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kорона коштала Србију 510.000 радних места са пуним радним временом

5 (3) Пандемија вируса корона највише је погодила мала предузећа у Србији и довела до …

Немачки званичник: Наваљни проговорио, жели што пре да се врати у Русију

0 (0) Руски опозиционар Алексеј Наваљни, који се опоравља у берлинској болници од тровања нервним …

Један коментар

  1. u Srbiji očigledno nije važan život ni pre ni posle rođenja…od čega da se podižu deca, neka mi neko objasni? nezaposleni očevi i majke na minimalnom i neredovnom porodiljskom, to je naša realnost..i još nešto..porez na dečje potrepštine nije ukunut, ali zato crkva SVE ima bez poreza…ZAŠTO? da li je važnije da Srbi idu u crkve ili da rađaju decu? da se razumemo, vernik sam, bila oduvek, krštena na rođenju, venčana u crkvi, dete krstila..nisam od novokomponovanih..ali vidim da nove crkve niču na svakom koraku, a ne videh nove bolnice, vrtiće, jaslice…za smeštaj deteta treba ti veza, jer su pretrpana! a sve nas je manje i to nikoga nije briga…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *