Зоко вештице да се држиш што даље од Косова и Метохије и немој да гураш твоју њушку тамо где јој није место!

0
(0)

Зорана Михајловић је навела да не постоји ниједан документ, нити је било разговора о томе да се од Србије тражи да призна независност Косова зарад уласка у ЕУ.

“Важећи Устав јасно каже да је Косово и Метохија део Србије. Нормализација односа Приштине и Београда је нешто друго, то не значи признање Косова, већ да Срби и Албанци на Косову и Метохији нормално и мирно да живе. Преговори са Приштином јесу тешки, биће још тежи, то није спорно и на то смо спремни. Србији је изузетно важно да се коначно формира Заједница српских општина, то је договорено и на томе инсистирамо. Ова Влада свакако неће признати Косово”, рекла је Михајловићева.

На питање да ли је преамбициозна најава да ће Србија до 2020. године испунити све услове за чланство у ЕУ, она је рекла да пет година није мало, али и да су неке земље за много мање времена завршиле преговоре и постале чланице ЕУ.

“Ми смо доста већ урадили на усклађивању наших и европских прописа. Сад све зависи од нас, колико ће нам требати да једном мудром и паметном политиком ускладимо наше са стандардима ЕУ. Али не идемо у ЕУ да бисмо само преписали законе, европске директиве и правила. Не, идемо у ЕУ због грађана Србије, њиховог бољег живота. Јер за нас данас и поред свих проблема не постоји боља организација од ЕУ”, каже Михајловићева.

Такође, истакла је да нема разлога да се плашимо уласка у Европску унију.

Србија се не плаши ЕУ и у ЕУ ћемо ући са свим својим традиционалним вредностима, јер има Европа о чему да учи од нас. У ЕУ ћемо ући са ћирилицом и тако треба да буде. Читав свет се мења, па и ЕУ. Све земље улазе и излазе из кризе, турбуленције су огромне. Кад је тешко, свако покаже оне најбоље и оне најлошије стране.

Тако је криза са мигрантима показала све мањаковст система ЕУ, као што с друге стране показало једно дивно лице Србије. Поносна сам на наше грађане који су показали један домаћински и људски однос према мигрантима. Јер ако неко зна невоље ових људи, онда смо то свакако ми.

Не знам како ће ЕУ изгледати 2020. Али знам да ће Србија 2020. бити модернија, ефикаснија, сигурнија, пристојнија. Грађани ће на крају, на референдуму, рећи хоће или не у ЕУ каква буде 2020”, закључила је Михајловићева.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Миломир Степић: Црква и Војска да буду резолутније поводом КиМ! Кад ће ако неће сад?!

5 (2) * Ширењем дефетизма и безнађа пасионарност се (међу Србима) систематски сузбија, а народна …

Са територијом Републике Србије нема играња, терористичке и нарко банде се УНИШТАВАЈУ без МИЛОСТИ!

5 (3) Председник Александар Вучић рекао је да је Србија увек спремна да разговара о …

2 Коментара

  1. Naslov!? Ej kakav degenski naslov? Vi joj tepate zoko? Alo ovo je najgora izdajicka svinja jedna koja zasluzuje 40 godina robije samo zbog svojih izjava!
    zoko? ALO!

  2. Чланица босанчероског клана који упропаштава Србију од 2000-е. Почело је са Шешељом и Вучићем 90-есетих, наставило са Ђинђићем и Тадићем а сада завршава опет са Шешељом и Вучићем.
    Њима Србија ништа не значи сем као крава музара коју ће драти док не скапа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend