85.12.1. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Матеју, зачало 79

85.12.1. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Матеју, зачало 79

5
(1)

„И гле, неко приступи и рече му: Учитељу благи, које добро да учиним да имам живот вјечни? А он му рече: Што ме зовеш благим? Нико није благ осим једнога Бога. А ако хоћеш ући у живот држи заповијести. Рече му: Које? А Исус рече: Не убиј; не учини прељубу; не укради; не свједочи лажно; Поштуј оца и матер; и љуби ближњега својега као себе самога.

Рече му младић: Све ово сачувах од младости своје; шта ми још недостаје? Рече му Исус: АКО ХОЋЕШ САВРШЕН ДА БУДЕШ, ИДИ ПРОДАЈ СВЕ ШТО ИМАШ и подај сиромасима, и имаћеш благо на небу, ПА ХАЈДЕ ЗА МНОМ. А када чу младић ријеч, отиде жалостан; јер имађаше многа имања. А Исус рече ученицима својим: Заиста вам кажем да је тешко богатоме ући у Царство небеско. И опет вам кажем: Лакше је камили проћи кроз иглене уши неголи богатоме ући у Царство Божје.

А када то чуше ученици, чуђаху се веома говорећи: Ко се, дакле, може спасти? А Исус погледавши на њих, рече им: Људима је ово немогуће, а Богу је све могуће. Тада одговори Петар и рече му: Ето, ми смо оставили све и за тобом пошли; шта ће, дакле, нама бити? А Исус им рече: Заиста вам кажем да ћете ви који пођосте за мном, у новом животу, када сједне Син Човјечији на пријесто славе своје, сјести и сами на дванаест пријестола и судити над дванаест племена Израиљевих.

И сваки који је оставио кућу, или браћу, или сестре, или оца, или матер, или жену, или дјецу, или земљу, имена мога ради, примиће сто пута онолико, и наслиједиће живот вјечни. Али ће многи први бити посљедњи и посљедњи први.“
(Мт. 19:16-30)

Јеванђеље за сваки дан

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Руку на Мало јеванђеље, па у скупштинске клупе

Руку на Мало јеванђеље, па у скупштинске клупе

0 (0) Ваљево – Датум ванредних парламентарних избора у Србији ускоро ће бити утврђен, а …

181.25.6. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 82

181.25.6. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 82

0 (0) „Ви сте они који се правите праведни пред људима, али Бог зна срца …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend