180.25.5. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 80

180.25.5. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 80

0
(0)

„А ученицима својим говораше: Човјек неки бјеше богат и имаше управитеља, а овај би оклеветан код њега, да му расипа имање. И дозвавши га рече му: Шта то чујем за тебе? Положи рачун како си управљао домом, јер више не можеш њиме управљати.

А управитељ дома рече у себи: Шта да радим, јер господар мој одузима од мене управу? Копати не могу, просити стидим се. Знам шта ћу радити да би ме примили у домове своје кад ми се одузме управљање. И дозвавши редом дужнике господара својега, рече првоме: Колико ти дугујеш господару мојему? А он рече: Сто мјера уља. И рече му: Узми признаницу своју и сједи те брзо напиши педесет. Потом рече другоме: А ти, колико дугујеш? А он рече: Сто врећа пшенице. И рече му: Узми признаницу своју и напиши осамдесет. И похвали господар неправедног управитеља што вјешто учини; јер су синови овога вијека вјештији од синова свјетлости у своме нараштају.

И ја вама кажем: Начините себи пријатеље богатством неправедним да би вас кад осиромашите примили у вјечна обиталишта.“
(Лк. 16:1-9)

Јеванђеље за сваки дан

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

176.25.1. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 53

176.25.1. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 53

0 (0) „И гле, законик неки устаде и кушајући га рече: Учитељу, шта ми треба …

172.24.4. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 69

172.24.4. ЈЕВАНЂЕЉЕ по Луки, зачало 69

0 (0) „А од свакога коме је много дано, много ће се и тражити: а …

Један коментар

  1. Не знам ко ово форсира преко интернета али ми се чини по мом скромном схватању да не може бити много од користи а може многе смутити поготово оне који први пут чују реч Божију па ће бити веће штета од користи јер је ово тврда храна за почетнике,као кад би давали одојчету храну за одрасле!
    Треба предпоставити да не могу сви одједном правилно разумети Јеванђеље!
    .Куд и камо би корисније било да постављате изреке и учење Светитеља или например пролог светог Николаја Охридског и Жичког, догматику Аве јустина Поповића….итд.
    Овако постављено без тумачења светих Отаца само ће збунити многе.Ако вам је то циљ онда радите како хоћете али знајте да ћемо сви дати одговор пред Богом за своје чињење и нечињење.
    Нека би нас Господ све умудрио молитвама пресвете Богородице и свих светих.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend