Србија

Александар Чепурин: Преговори Србије и Евроазијске економске уније о склапању споразума о слободној трговини почињу сутра

ЧАЧАК – Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин рекао је данас у Чачку да су преговори Владе Србије и Евроазијске економске уније (ЕЕУ) о склапању споразума о слободној трговини који почињу сутра “веома важни” и пожелео успех.

Чепурин је новинарима у Чачку рекао да владе Србије и Русије заједнички раде на унапређењу економске сарадње и заједничког деловања.

“На састанцима смо говорили о успостављању адекватних механизма који би помогли развој привредне сарадње Русије и Србије и постављање конкретних циљева. То је, на пример, повећање опсега наше робне размене за 1,5 пут или двоструко, што би омогућило убрзавање наше економске сарадње. Јако је важно да регионална власт у Србији подржава такву иницијативу”, рекао је Чепурин.

Амбасадор Белорусије у Србији Владимир Чаушев рекао је да је на данашњем састанку с руководством Града Чачка покренуто проширење сарадње у разним областима.

“Белорусија је већ присутна у Србији. У Србији има неколико погона за склапање белоруске технике, као што у Крагујевцу постоји погон у којем се склапају аутобуси на гас. У Чачку и околини купујемо воће и поврће за белоруско тржиште”, рекао је Чаушев.

Он је позвао привреднике Србије да буду активнији у сарадњи с Белорусијом и нагласио да ће до краја године бити потписан план сарадње Србије и Белорусије за наредних неколико година.

Почасни конзул Белорусије и посланик Скупштине Србије Драгомир Карић је рекао да су састанци као данашњи, с конкретним темама, “ветар у леђа” и новом руководству Града Чачка, и Влади Србије, јер “то значи да Србија ради”.

“Имамо подршку Русије и Белорусије, пријатељских и братских земаља, да можемо у Чачак да доведемо што више привредника не само из њихових земаља већ из читавог Евроазијског савеза, а он данас није мали. Ја дубоко верујем у програм Владе Србије и да ће она остварити оно што је најважније а то је да Србија ради”, рекао је Карић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић рекао је да је за Моравички округ важно да се повежу са једним од 95 округа у Руској Федерацији и да се унапреди сарадња са Белорусијом.

Амбасадори Русије и Белорусије су положили венце на гробницу бораца у Доњој Трепчи где је сахрањено по осам бораца Црвене Армије и југословенских партизана, као и на споменик у Трбушанима где је сахрањено 35 бораца Црвене Армије.

Чепурин и Чаушев ће данас присуствовати отварању хладњаче предузећа “Супер фрут” у Миоковцима, које сарађује са Русијом.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. у Крагујевцу постоји погон у којем се склапају аутобуси на гас.

    A nasa goveda kupuju autobuse na dizel umesto da kupuju nase autobuse na gas, usteda, ekologija, mozda i niza cena. ALi te autobuse proizvodi nasa domaca kompanija pa je malo bezbeze da pare od kupovine autobusa ostanu u drzavi, bolje je dati strancima i busati se u grudi. LOPOVSKA BANDA. Promena vlade HITNO jer smo svakim danom sve vise i vise u govnima.
    http://www.autobusi.net/beloruski-qmazq-u-umadiji/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!