Политика

Па ти се напредна вештице кандидуј па победи у првом кругу када си тако пуна себе

Чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да је тој странци потребан председнички кандидат који може да победи у првом кругу, пре свега због Србије, а такав кандидат би по њеном мишљењу био Александар Вучић.

Она је, гостујући на телевизији Пинк, истакла да је Србија препозната као једина политички стабилна земља у региону и да та политика треба да се настави.

“Да би се политика наставила, председнички кандидат мора да буде неко ко може да победи у првом кругу, пре свега због Србије. Овде нема, и по мени не би смело да буде, никаквих личних односа него је само питање где иде Србија, где ће бити за пет или 10 година, а ја мислим да она може да буде на правом путу и да настави тај пут са Вучићем као председничким кандидатом”, рекла је Михајловић.
Она је напоменула да ће се у наредном периоду на седницама председништва видети ко ће бити председнички кандидат СНС, додавши да је мање важно ког датума ће тачно бити објављено име кандидата, односно да ли ће то бити на Сретење или не.
Према њеним речима, веома је важно мишљење коалиционих партнера.
“За мене је велика ствар и врло одговорна одлука СПС који каже, ако сам то добро разумела, а мислим да јесам, да уколико имамо заједничког кандидата и ако је то Вучић, они су уз заједничког кандидата, јер ми седимо заједно у влади”, навела је она.
На питање да ли би подржала Томислава Николића као кандидата за председника, Михајловић каже да нико не спори да је он основао СНС, која је сада најјача странка у Србији, али истиче да је сигурна да он не може да поново освоји милион и по гласова на изборима.
“Долазе тешка времена и много се тога променило и у региону и у нашој земљи. И политички стандарди су се променили. Потпуно другачије сада изгледа политичка сцена… У региону све врви, са ужасним турбуленцијама и проблемима. Зато мислим да нам треба једна стабилна политика, снажна и енергична”, наглашава Михајловић.
Упитана да ли постоји могућност да председнички кандидат СНС буде неко други, а не Вучић, она каже да је сигурна да ће гласачи СНС подржати кандидата те партије, али наглашава да је у ситуацији у каквој смо сада као држава, потребно да тај кандидат победи у првом кругу.

“У ситуацији са такозваном опозицијом која се понаша на врло неодговоран начин, са другим кандидатом који није Вучић нисам сигурна да можемо да освојимо ту победу”, закључила је Михајловић, изразивши сумњу да би, у случају да опозиција победи на председничким изборима, Србија имала стабилност коју тренутно има.

Извор: Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!