Србија

Синдикат “Слога” од марионете тражи да објави уговор са Фијатом

Синдикат Слога данас је од премијерке Србије Ане Брнабић затражио да обелодани уговор Владе Србије и италијанског Фијата о фабрици аутомобила у Крагујевцу, како би се отклониле сумње да се Фијат спрема да напусти Србију због истека тог уговора.

У саопштењу Слоге је неведено да је штрајк радника у фабрици Фијат Крајслер аутомобили Србија (ФЦА) “последица очигледно лошег и по раднике и државу штетног уговора који је и даље државна тајна, будући да Србија италијанском аутомобилском гиганту годинама издваја субвенције, ослобађа га бројних пореза и даје му јефтину радну снагу”.

“То што премијерка апелује на прекид штрајка како би се село за преговарачки сто, уз констатацију да су ‘Србија, Фијат и сами радници много изгубили и да више нема ни минута за губљење’, помало личи на намеру да се сва кривица могућег одласка Фијата из Србије пребаци на раднике због штрајка”, истиче Слога.

Оцењено је да је “тачно да нема више времена за губљење, али за време које радници проводе у слабо плаћеном раду и животу који на све личи, само не на живот који би био пристојан и достојан човека, због чега су управо радници Фијата започели штрајк”.

“Оправдано се бојимо да премијерка не разуме свој положај, нити схвата ситуацију радника Фијата који само траже почетак испуњења обећања о бољем животу који је обећао њен предходник, а који је одласком са тог места управио њу поставио на функцију премијера са врућим кестеном који сада очигледно не може да држи у руци”, указао је синдикат Слога.

 

Бета, ФоНет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!