Политика

И Двери у Ђиласовом јату?

Београд – Покрет Двери Бошка Обрадовића све је ближи одлуци да се придружи „Савезу за Србију“ бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, двојица политичара су у последње време више пута разговарала и постигнут је договор да би могла да се успостави политичка сарадња.

Наиме, замисао некадашњег председника ДС је да се окупи шири и идеолошки шаролик фронт у борби против власти, како би се дошло до што ширег бирачког тела. И Обрадовић је више пута истицао да опозиција, без обзира на разлике, треба да се окупи око једног циља – да смени власт.

Извор „Новости“ каже да нико од Ђиласових партнера нема ништа против тога да и Двери буду део савеза.

„Ипак, потребно је прецизирати тачне заједничке циљеве, како не би долазило до искакања у неким областима, попут, рецимо, Ратка Младића и хашких оптуженика, што је једна од тема око којих се не слажу сви они који ће се наћи у савезу – каже наш саговорник.

То практично значи да ће се током наступа у име Савеза за Србију сви држати принципа око којег су се окупили, док ће на појединачним страначким конференцијама говорити о партијским ставовима.

Иначе, уз Ђиласа су, засада, стали Народна странка Вука Јеремића, Левица Борка Стефановића, Покрет за преокрет Јанка Веселиновића, као и Заједно за Србију Небојше Зеленовића, док је Покрет слободних грађана Саше Јанковића одлучио да неће под исту капу. Један од разлога за недолазак ПСГ је и то што не желе да имају сарадњу са Дверима.

Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!