Миладин Шеварлић: Прекинуо сам штрајк глађу, јер су ми скупштинска већина и покрет Двери украли и обесмислили идеју

Миладин Шеварлић: Прекинуо сам штрајк глађу, јер су ми скупштинска већина и покрет Двери украли и обесмислили идеју

4
(4)

Самостални посланик Миладин Шеварлић изјавио је да је превремено прекинуо штрајк глађу. Практично сам медијски био угушен, због популарности, признајем, скупштинске већине с једне стране и покрета Двери, с друге, рекао је.

Шеварлић је рекао да мисли да питања која су покренули други посланици у штрајку глађу – Бошко Обрадовић, Александар Мартиновић и Сандра Божић, нису толико значајна као питање Косова и Метохије односно територијалне целовитости Србије, због којег је он започео у недељу штрајк.

Сматра да питања инцидента са Маријаном Ристичевићем и о изборном процесу јесу питања која треба разматрати, али нису у рангу питања које је он поставио.

Предложио је новинарима да посланике и једне и друге групације питају о ставу о КиМ, наводећи да он није случајно покренуо то питање, да смо у процесу избора, и да је важно да грађани знају какав је став партија.

Лично мислим да не постоји иједна држава на свету која би се одрекла 12 посто територије, због било чега, а поготово не због приступања ЕУ, рекао је.

Захвалио је свим новинарима који су посветили пажњу питању које је покренуо и навео да ће наставити да га промовише.

Самостални посланик Миладин Шеварлић, који од недеље штрајкује глађу испред Скупштине Србије, рекао је за Н1 да размишља да данас прекине штрајк, јер каже да су му остали посланици на степеништу Дома парламента – украли и обесмислили идеју.

„Не желим да будем покривалица ни за скупштинску већину ни за мањину. Они говоре о темама које су од другог значаја, не кажем да нису важне, али у односу на ову кључну тему…“, казао је Шеварлић.

Он је нагласио да је близу одлуке да прекине штрајк.

„…јер изгледа да највећем броју новинара ја нисам важам, пришла ми је једна екипа да ме интервуише, а и они су рекли да имам две реченице“, додао је.

Каже и да је у недељу он своје пријатеље и бивше студенте замолио да напусте простор испред парламента, када је, како је рекао, „почела халабука“, да не би дошло до неког инцидента.

После плагијата доктората на ред дошли плагијати штрајка глађу

Миладин Шеварлић који је први почео штрајк, рекао је данас да су после „плагијата доктората“ на ред дошли „плагијати штрајка глађу“.

Упитан како се осећа после више од 20 сати штрајка Шеварлић, који је професор у пензији, рекао је „као младић“, јер се искрено бори.

Он је за ФоНет рекао да је питање Косова круцијално питање и да размишља да остане у овом процесу између власти и опозиције које не штрајкују због тог питања.

На степеништу Скупштине у недељу је први почео штрајк глађу самостални посланик Шеварлић због непримењивања Резолуције 1244 на Косову и Метохији и кршења територијалног интетгритета и суверенитета Србије, а затим му се у знак подршке придружио посланик и лидер Двери Бошко Обрадовић који захтева обустављање изборног процеса.

Испред парламента су затим сели посланици СНС-а Александар Мартиновић и Сандра Божић, који су затражили да тужилаштво покрене поступак против особа које су учествовале у нередима током скупа који су у петак испред тог здања организовале Двери.

Н1, Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Знате ли уопште колико сте новца бацили од доласка на власт финасирајући из буџета стране инвеститоре?!

Знате ли уопште колико сте новца бацили од доласка на власт финасирајући из буџета стране инвеститоре?!

5 (3) Постављамо јавно и отворено питање председнику Републике Србије Александру Вучићу као и председници …

Напредњаци у инвазији на месне заједнице у Новом Саду: Џипови, цедуљице, спискови, претње…

Напредњаци у инвазији на месне заједнице у Новом Саду: Џипови, цедуљице, спискови, претње…

5 (2) Велики број нерегуларности забележен је данас током избора за савете месних заједница у …

Један коментар

  1. Љотићевац

    Стари прдоњо не лажи.Навико си да ждереш,па си се прерачунао.Каква сте багра паразитска.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend