Србија

Како би било несрећниче да се вратиш у лондонску рупу из које си измилео?

Престолонаследник Aлександар Карађорђевић нада се да ће Србија поново бити монархија. Он је дао интервју за “Краљевске новине”, у коме је рекао шта мисли о поновном успостављању уставне монархије.

– То зависи од воље народа. Основни принцип уставне монархије је да краљ представља симбол народа, а Влада да управља њим. Краљ симболизује јединство, стабилност и континуитет. Земљом управљају премијер и његов кабинет. Ја сам спреман уколико је народ спреман – рекао је Aлександар Карађорђевић за „Краљевске новине”.

О самом повратку у земљу и изазовима који очекују Србију, као и о реформама, престолонаследник Aлександар објашњава:

Моји синови се сами издржавају

– Петар, Флип и Aлександар самостално зарађују за живот, а нама су увек били велика подршка у хуманитарним активностима. Имају много пријатеља и увек ће бити уз нас. Они се поносе својим пореклом – каже престолонаследник Aлександар Карађорђевић.

– Ми смо већ сада демократска земља. Заиста се трудимо да се опоравимо од диктатуре, санкција, агресије и тешке економске кризе, дакле, свега што смо претрпели. Није то лако у данашње време, поготово када имамо претњу тероризма. Знам да наша влада ради напорно на реформама, економском опоравку и подржавам позицију нашег премијера Aлександра Вучића што се тиче уласка у ЕУ.

A без ЕУ се, како сматра престолонаследник, не може.

– Нама су потребни велико ЕУ тржиште и инвестиције, али ситуација данас није лака у светлу Брегзита и забринутости због федерализоване Европе и Брисела. Ми морамо да имамо глас у Европи и да узмемо учешћа у доношењу одлука. Већина наших суседа су чланови ЕУ. Потребни су нам добри односи са нашим комшијама. Србија има велику будућност – наглашава син краља Петра Другог и на питање очекује ли да се њему и породици Карађорђевић врати имовина одговара:

– Народна скупштина Републике Србије усвојила је Закон о реституцији конфисковане имовине и компензацији, који је ступио на снагу 6. октобра 2011. и на основу тог закона основана је и Aгенција за реституцију. Ми као породица заједнички напорно радимо на реституцији.

Ало.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Краљ који за време рата напусти своју војску губи сва краљевска права. Исто се односи и на све његове наследнике.

    1. Pre nego počnete da pljujete monarhiju i naše dinastije, pročitajte malo nacionalnu istoriju. Ovako se po novinama vuku komentari koji su Tito i srpske komunjare ustanovile 1945. godine. “Kralj je izdajnik koji je odneo srpsko zlatio u London”Kada pročitate shvtićete da bi bez Obrenovića i Karađordevića ovi komentri bili pisani na turskom ili nemačkom jeziku.

      1. Пре него што почнете да браните монархију од, како у том вашем речнику кажете пљувања, проучите основне постулате монархије. Да вам помогнем, реч је о вишим духовним законима којих се свака монархија држи. Она која их прекрши – не враћа се више на престо. То није одлука народа већ оних сила које божанско право владања дају и одузимају.

        ”Наше династије” нисам помињао већ само ову једну последњу и најсумњивију по питању да ли је уопште династија. Наравно, неписменом народу је лако потурити рог за свећу, као и онима који се информишу из новинских коментара.

        Иначе, лично сам за монархију, али праву. То подразумева краља из династије Немањића. Ова лоза још постоји, као и Ред Црвеног Змаја који их и дан данас чува. Али то свакако није и не треба да буде предмет интересовања оних који још воде неки свој рат са ”комуњарама”.

  2. >> Престолонаследник Aлександар Карађорђевић нада се да ће Србија поново бити монархија.

    – Nemam protiv, ali samo kao IZBORNA. Mada ih joss ima podosta, vreme klasiccnih monarha je prevazidjeno.
    – Medjutim imalo bi priliccno smisla da postoji neko ko je izvan i iznad ovih sitnih politicckih igara.
    Naravno, uslov je da izabrani kralj bude dozzitovni “rukovodilac”. Za poccetak, neka ima samo savetodavnu ulogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!