Историја

Александар I Карађорђевић – масон који је уништио српство!

По многим историчарима, најкобнији догађај по српски народ збио се 1918. године. Чувени новинар „Политике“, Васа Казимировић, у својим књигама писао је о масонима међу сарадницима краља Александра…

Од Мата Дринковића, па до Дежмана Шврљуге, Мажуранића и Франгеша, сви главни сарадници краља Александра у Хрватској, у време пред 6. јануар 1919. и после њега, били су припадници масонских ложа.

И већина министара у Влади, образованој 6. јануара 1929. потицала је из редова масона – Милан Сршкић, Војислав Маринковић, Станко Шврљуга, Д. Којић, Желимир Мажуранић, Ј. Деметровић, Коста Кумануди, Ото Франгеш, Мате Дринковић, М. Костренчић, Урош Круљ, А. Крамер, Божидар Максимовић.

И сам краљ Александар био је слободни зидар.

Неки од слободних зидара који су учествовали у припреми увођења личног режима краља Александра, и чинили стуб прве шестојануарске владе, били су представници крупног и најкрупнијег капитала. Они су имали јаке везе са масонским банкарским круговима у Француској и Великој Британији.

После атентата на краља Александра у Марсељу, већина Срба је била жалосна и жудила за осветом, али нису били спремни да му опросте што је, опредељујући се за лични режим, жртвовао слободарске традиције Србије и што је, своје југословенске политике ради, запоставио интересе Србије у целини, а нарочито у Босни и Херцеговини и Хрватској. И што је допустио да на сељаке у Србији, кад су дизали глас против шестојануарског режима, жандармерија отвара ватру и насрће на њих с исуканим бајонетима на пушкама.

Према једној забиљешци првака Земљорадничке странке, Драгољуба Јовановића, љутња на краља Александра код једног дијела Срба била је толико јака и постојана, да су појединци, као предсједник општине Прибој, Добра Стевановић, после трагедије у Марсељу, зажалили што краљ није погинуо од српске руке, него од руке највећих српских душмана…

(из књиге „Србија и Југославија 1914-1945“, Васе Казимировића)

седмица.ме

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

  1. Svo smeće bačeno na kralja Aleksandra potiče iz Austrougarske, Nemačke i Britanske kuhinje koju su preuzeli naši nesrećni komunisti. Lom turske carevine na Balkanu, kao i propast austrougarskog i nemackog carstva veže se za Karadjordjeviće i njihovu žilavu vojsku, odatle ta silna isfrustriranost zapada a potom komunista ka kralju Aleksandru. I nesrećni ruski revoluconari ustali su na cara Nikolaja ali na kraju cara proslavi Gospod i SSSR posta opet Rusija. Lakše je bilo maltretirati Srbe uz negtivnu priču o Kraljevini Jugoslavji i kralju koji je ipak bio Srbin. Pod kraljem su svi Srbi ziveli u jednj drzavi. Uz sve mane, veliki srpski kralj i oslobodilac Južnih Slovena.

    1. Ubilu kralja kada je otpadnike uveo u Jugoslaviju, da bi dobili samostalne države malo kasnije, posle njega. Plan je ostvaren. Ostalo je dovršila “radnička samoupravna klasa” koja je sa današnjim, svojim mutantima i dalje na vlasti. Sreće nema na vidiku, nažalost.

    2. Страшно, ослободилац. сви срби у истој држави, каква корист од живота у истој држави када је Хрватима омогућио да се заборави 1.200.000.- жртава хрватске острашћености и покоља по Србији. као и ослобађање Хрватске и Словеније од плаћања ратне оштете у милијардама. То хрватима даје за право да поново крену у покољ. Нису осетили казну. Да су је онда осетили можда би се добро разнислили да ли ће у НДХ побити баш онолики број Срба. Постигли су шта су хтели.

    1. Поред Краља, заклињете ли се и у ТРУМБИЋА. Један другоме су солили памет преко масона.

    1. koji kralj to je hoštapler na kvadrat bednik koji se obogatio na srpskoj krvi koji je ratovao do poslednjeg srbina a za svoj interes i spas naših neprijatelja prekodrinaca kakva bre crna takozvana jugoslavija ej srbi taj idiot nam je obrisao državu ko gumicom.,koga ti čoveče veličaš nit je sverom u BOGA nit jeza otadžbinu već za svoj interes balavander koji se dočepo preko svog oca vlasti preko krvi.

  2. Odgledali drugu sezonu “Senke nad Balkanom”, pa se uhvatili istorije kao da su je studirali…! Niko nije spominjao Aleksandra ni kao kralja a kamoli kao masona, a sad sve znaju! Kao bilo nam je lepo sa hrvatima? Niti su nam ikad bili prijatelji, niti ce biti, kako pre prvog svetskog rata, tako do dana danasnjeg… Kako smo samo slepi, i dokle ide ta nasa dobrota i slepilo, ili da nazovem “Naivnost”?! Ne znam ko jos moze posle nase duge “Bratske” istorije da zeli i da veruje da treba da se mirimo, ujedinjujemo itd… Uje bili uje ostali…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!