Како би било несрећниче да се вратиш у лондонску рупу из које си измилео?

0
(0)

Престолонаследник Aлександар Карађорђевић нада се да ће Србија поново бити монархија. Он је дао интервју за „Краљевске новине“, у коме је рекао шта мисли о поновном успостављању уставне монархије.

– То зависи од воље народа. Основни принцип уставне монархије је да краљ представља симбол народа, а Влада да управља њим. Краљ симболизује јединство, стабилност и континуитет. Земљом управљају премијер и његов кабинет. Ја сам спреман уколико је народ спреман – рекао је Aлександар Карађорђевић за „Краљевске новине”.

О самом повратку у земљу и изазовима који очекују Србију, као и о реформама, престолонаследник Aлександар објашњава:

Моји синови се сами издржавају

– Петар, Флип и Aлександар самостално зарађују за живот, а нама су увек били велика подршка у хуманитарним активностима. Имају много пријатеља и увек ће бити уз нас. Они се поносе својим пореклом – каже престолонаследник Aлександар Карађорђевић.

– Ми смо већ сада демократска земља. Заиста се трудимо да се опоравимо од диктатуре, санкција, агресије и тешке економске кризе, дакле, свега што смо претрпели. Није то лако у данашње време, поготово када имамо претњу тероризма. Знам да наша влада ради напорно на реформама, економском опоравку и подржавам позицију нашег премијера Aлександра Вучића што се тиче уласка у ЕУ.

A без ЕУ се, како сматра престолонаследник, не може.

– Нама су потребни велико ЕУ тржиште и инвестиције, али ситуација данас није лака у светлу Брегзита и забринутости због федерализоване Европе и Брисела. Ми морамо да имамо глас у Европи и да узмемо учешћа у доношењу одлука. Већина наших суседа су чланови ЕУ. Потребни су нам добри односи са нашим комшијама. Србија има велику будућност – наглашава син краља Петра Другог и на питање очекује ли да се њему и породици Карађорђевић врати имовина одговара:

– Народна скупштина Републике Србије усвојила је Закон о реституцији конфисковане имовине и компензацији, који је ступио на снагу 6. октобра 2011. и на основу тог закона основана је и Aгенција за реституцију. Ми као породица заједнички напорно радимо на реституцији.

Ало.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Љубиша Морачанин: Александар Карађорђевић – Малтешки витез! (фото)

0 (0) Претендент на српски престо Александар Карађорђевић је Малтешки витез! Дакле, као православац, како се …

Александар Карађорђевић Хрватима и Словенцима опростио 13 милијарди златних франака ратне одштете

0 (0) КАДА је регент Александар Карђорђевић 1. децембра 1918. године, у кући трговца Алексе …

5 Коментара

 1. Treba mu vratiti imovinu, na grbači je zaradio. Pizda li ti matrina čime je sve to gradjeno. Vi nadničili pa zaradili. Ista ste govna svi vi Karadjordjevići ko i ovaj.

 2. Доктор са Чубуре

  Краљ који за време рата напусти своју војску губи сва краљевска права. Исто се односи и на све његове наследнике.

  • Pre nego počnete da pljujete monarhiju i naše dinastije, pročitajte malo nacionalnu istoriju. Ovako se po novinama vuku komentari koji su Tito i srpske komunjare ustanovile 1945. godine. „Kralj je izdajnik koji je odneo srpsko zlatio u London“Kada pročitate shvtićete da bi bez Obrenovića i Karađordevića ovi komentri bili pisani na turskom ili nemačkom jeziku.

   • Доктор са Чубуре

    Пре него што почнете да браните монархију од, како у том вашем речнику кажете пљувања, проучите основне постулате монархије. Да вам помогнем, реч је о вишим духовним законима којих се свака монархија држи. Она која их прекрши – не враћа се више на престо. То није одлука народа већ оних сила које божанско право владања дају и одузимају.

    ”Наше династије” нисам помињао већ само ову једну последњу и најсумњивију по питању да ли је уопште династија. Наравно, неписменом народу је лако потурити рог за свећу, као и онима који се информишу из новинских коментара.

    Иначе, лично сам за монархију, али праву. То подразумева краља из династије Немањића. Ова лоза још постоји, као и Ред Црвеног Змаја који их и дан данас чува. Али то свакако није и не треба да буде предмет интересовања оних који још воде неки свој рат са ”комуњарама”.

 3. >> Престолонаследник Aлександар Карађорђевић нада се да ће Србија поново бити монархија.

  – Nemam protiv, ali samo kao IZBORNA. Mada ih joss ima podosta, vreme klasiccnih monarha je prevazidjeno.
  – Medjutim imalo bi priliccno smisla da postoji neko ko je izvan i iznad ovih sitnih politicckih igara.
  Naravno, uslov je da izabrani kralj bude dozzitovni „rukovodilac“. Za poccetak, neka ima samo savetodavnu ulogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend