Хроника

Полиција поставља око 1.000 нових камера у Београду

Полиција ће у наредне две године у Београду инсталирати скоро 1.000 стационарних камера за видео надзор, на 800 локација, што ће допринети већој безбедности грађана и бржем откривању кривичних дела, најавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је на представљању доприноса МУП развоју електронске управе у Србији рекао да ће те камере имати софтвере за препознавање лица и регистарских таблица, а наговестио је и да ће се камерама постепено опремати и патролна возила, као и полицајци на улици.

Неће бити значајније улице, улаза или пролаза између зграда који неће бити покривен камерама. Знаћемо из ког улаза и зграде је починилац дошао, из којег аутомобила, објаснио је Стефановић, констатујући да ће то допринети свести криминалаца да ће бити ухваћени.

Мрежа камера ће се, додао је Стефановић, потом ширити и на аутопут и магистралне путеве. Говорећи о успесима МУП у развоју државне електронске управе, Стефановић је навео да су на порталу Е-управа на првом, трећем, четвртом и петом месту по броју обављених услуга оне које пружа МУП – регистрације возила, личне карте, пасоши и уверења о држављанству.

Он је прецизирао да је од 2013. године електронске услуге МУП грађанима користило 3,5 милиона грађана, а истовремено је пружан и сервис другим државним органима.

Упитан о одлагању почетка примене новог Закона о оружју и муницији за годину дана, Стефановић је нагласио да је то учињено да грађани не би плаћали драконске казне због својих административних пропуста, јер, по обичају, чекају последњи рок да нешто ураде.

Рок за пререгистрацију оружја био је 5. март, а Влада је предложила Скупштини да се то продужи за још годину дана. Нажалост, годинама људи чекају последњи рок да се нешто уради, то је део менталитета. Ово ће бити последње продужење, више га неће бити, поручио је Стефановић.

ФоНет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!