Европа

Штрахе исмевао Ану Брнабић јер је лезбејка, Аркан је био кул тип, а цела Хрватска је срање…

Афера Ибица за коју које је довела до пада Владе у Аустрији, али не и до пада рејтинга ФПО који је оствоји само 1% мање гласова на ЕУ изборима него на предходним за парламент Аустрије. Ипак новинари који су објавили вест најавили су промоцију нове књиге, а бројни детаљи се тичу Србије.

Тачно 100 дана након што се у јавнсоти појавила „афера Ибица“ због које је пала аустријска влада, појавили су нови детаљи. Зидојче цајтунга лист наклоњен ЕУ објавио је снимак да је лидер аустријске деснице Хајнц Kристијан Штрахе током боравка у вили на Ибици говорио и о Жељку Ражнатовићу Аркану, а било је речи и о Ани Брнабић.

Новинари, који су и објавили у мају снимак разговора Штрахеа и Јоханеса Гуденуса, бившег потпредседника Штрахеове Слободарске партије (ФПО), са наводном руском богаташицом која им је изокола нудила мито у вили на Ибици, написали су књигу о том случају. „Афера Ибиза – Поглед из скандала“ биће објављена крајем недеље, а до тада новинари су изнели неколико детаља који нису били позанти јавности.

О Аркану

Kако су аутори књиге навели у интервјуу за аустријски „Профил“, Штрахе је рекао да је „Хрватска у целини ‘с*ање’“, као и да је у Србији „веома популаран“.

Такође, новинари, који тврде да су имали увид у 20 сати снимака, рекли су и да је Штрахе Жељка Ражнатовића Аркана назвао „кул типом“ (немачки сленг „геилер Тyп“ који може да значи и „напаљени, лудило, згодан, забаван, сјајан момак“), док су премијерку Ану Брнабић назвали лезбејком.

За сада нема више детаља о томе зашто је уопште и потегнута прича о Жељку Ражнатовићу Аркану, нити да ли је бивши вицеканцелар изнео још нешто о њему.

О Орбану

Такође, било је речи и о мађарском премијеру Виктору Орбану. За мађарског премијера Гудеус је истакао да је „веома добар са њим“ и да води политику која им се свиђа, док је Штрахе изјавио: „Желимо да изградимо медијски пејзаж сличан Орбановом“.

О Русима

У једном делу разговора Штрахе је говорио о својим руским пријатељима и навео да су кул момци, знају нас и воле нас. Новинари „Зидојче цајтунга“ говоре и о томе како је текао део разговора Штрахеа и наводне руске богаташице.

– Одмах је на почетку питао да ли је из Москве, што она и потврђује. Затим каже „Волимо Русију“ и објашњава да је био у Москви више пута. Нагађа да жена вероватно има добре контакте са Русијом, вероватно све до Путина, да га је упознала као нећака руског олигарха – навели су.

Штрахеово објашњење снимка и монтирање афере

Доскорашњи лидер ФПО, истакао је да је снимак сечен ван контекста како би се постигао жељени ефекат и да се ради о синтетичкој афери.

Kако је нагласио, разговори нису објављени у целости, радил се о приватној атмосфери и сви саговорници су конзумирали велике количине алкохола што се може видети и на снимку по флашама на столу. Снимак је начињен пре неколико година, а објављен је пред ЕУ изворе што такође сугерише да намера новинара није била да „открију аферу“ већ да постигну одређени политички ефекат и утичу на изборе. Новинари нису објавили ко је начинио снимке скривеном камером

Штрахеова странка није претрпела штету, па је на следећим изборима остварила готово идентичан резултат.

Извор: Блиц/Дневна Газета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Aну Брнабић “назвали лезбејком”? Ма јел’могуће?! А мени је изгледао као баш неки фини момак… Кад оно лезбејка? Ма шта кажеш?
    Зашто ли је Сорош баш њу поставио у “српску” владу? Ја наивно мислио зато што је усташког порекла, а они знају са нама Србима. Кад оно лезбејка, шири љубав, дивота једна. Вучић нам довео Блера, Гузу и Курца, Американци Зорану Михајловић, Сорош Ану Брнабић, па се све нешто питам – где ли ће крај да нам буде?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!