Друштво

Маја Павловић већ десет дана штрајкује глађу

Иницијатива жена Србије опомиње да Маја Павловић, директорка и власница новосадске ТВ Канал 9, већ 10 дана штрајкује глађу, тражећи само једно – поштовање закона и право сваког грађанина на правично суђење.

Маја Павловић се на овај радикални корак одлучила по трећи пут, јер су јој била дата лажна обећања да ће се закон применити, да ће бити донете пресуде у поступцима у којима тражи заштиту својих права.

– Лажно обећање јој је дао онај, ко је био у обавези да спречи повреду права, а када је право већ повређено да отклони штету, а то је  држава. Угрожавањем свог живота Маја Павловић трећи пут  даје шансу држави да   демантује тврдње да инсититуције не постоје и она је симбол свих угрожених и понижених  грађана Србије, за које је закон само мртво слово на папиру. Маја Павловић није предузетник, како су покушали да је представе поједини представници власти, који штити свој економски интерес, већ грађанка Србије која захтева оно што свакоме од нас припада – кажу у Иницијативи жена Србије.

Иницијатива жена Србије у свом саопштењу подсећа  државу  да су пред Уставом и законом сви једнаки и да свако има право на једнаку законску заштиту, без дискриминације и  да су сви органи власти дужни да обезбеде свим грађанима да што лакше заштите и остваре своја права, без одуговлачења и са што мање штете за грађане, уколико то није штетно за државу.

– Пошто органи власти Републике Србије занемарују права Маје Павловић и  не предузимају оно на шта су обавезни, можемо закључити да нису баш сви једнаки пред Уставом и законом  и да сви који се усуде да се боре за своја права представљају опасност за овакве представнике органа власти Репубике Србије и њихове интересе – кажу у Иницијативи жена Србије.

Озонпресс

оментара

  1. Pcelice Majo, daj batali gladovanje, daj malo na tv humoristickog programa, koferencija za stampu iz predsednistva, pa ce majmun biti zadovoljen a tvoj rad neometan, a tebi zelim srecu ponajvecu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!