Србија

МУП: За време ванредног стања у Србију је ушла 344.231 особа

За време ванредног стања, тачније од 13. марта до 6. маја 2020. године у Републику Србију је ушла укупно 344.231 особа, званични је податак који је на питања Инсајдера доставио МУП Србије.

Kако је прецизирано, преко граничних прелаза за ваздушни саобраћај ушло је укупно 27.638 путника, док је преко друмских граничних прелаза ушло укупно 316.593 путника.

“Од почетка контроле мере изолације у кућним условима, на основу Одлуке Владе Републике Србије о проглашењу болести ЦОВИД-19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2 заразном болешћу, полицијски службеници укупно су контролисали 121.602 особе. Због непоступања по здравственим прописима за време епидемије, од почетка контроле мере изолације у кућним условима до 27.маја 2020. укупно је поднето 870 кривичних пријава због непоступања”, каже се у одговору који је на питања Инсајдера за емисију “Мале велике приче”, доставио МУП.

Ови подаци разликују се од оних које је још 29. марта изнео председник Србије Александар Вучић који је навео да је у земљу ушло 400.000 људи од чега само у једном дану њих 320.000.

“Нисмо били спремни, било је немогуће да примимо 400.000 људи без велике штете, али тоико смо примили”, рекао је Вучић тада гостујући на ТВ Прва и констатовао: “Сам сам крив што сам поштовао Устав као неки други и мучим се и некада ми дође да плачем због тога што сам то урадио… Зато што сам се ломио и желео сам на крају да помогнем нашим људима који долазе из иностранства”.

У тој фази на удару власти и њима блиских таблоида били су грађани који живе у дијаспори, а за које се тврдило да су главни извор короне. Тако су поједини таблоиди још 20. марта наводили да је на 100 хиљада новопридошлих њих 6.000 заражено коронавирусом.

Закључно са данашњим даном, укупан број у Србији регистрованих особа које су заражене корона вирусом износи 11.200.

Извор: Инсајдер

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!