Економија

Србија је са ценом горива од 1,5 евра дошла у ред земаља са највећом ценом горива у свету

Режим Александра Вучића кроз превисоке цене горива масовно пљачка грађане Србије. Кроз хараче, непознате и у време Османлија, ненародни режим узима кроз акцизе и порезе око 64% прихода од наплаћених цена.

Цене на бензинским пумпама у Србији су ових дана досегле висину од 1,5 евра за литру горива, а парадокс је да су цене дизела веће од појединих врста бензина. И у ценама дизела који користе пољопривредници државне дажбине учествује са 64 процента.

На литри дизела, која кошта 164 динара, режим Александра Вучића узме грађанима 105 динара. То директно утиче на цене прехрамбених и других производа који су сваким даном све скупљи.

Србија је са ценом горива од 1,5 евра дошла у ред земаља са највећом ценом горива у Европи и свету, а по висини плата је на дну на светском нивоу, а иза нас су само поједине земље Африке и државе сличне севернокорејском режиму.

Посебно забрињава чињеница да режимски дилери нафтне деривате продају, као 90-тих година, на црно српским паорима, без фискалнох рачуна, па им ове цене иде на руку. Ово је добитна комбинација за режим и мафију. Штету имају грађани. Једини начин да се ово заустави је грађански отпор и смена овог однарођеног режима.

(преокрет.орг)

�оментара

  1. Не спорим да издајничка власт узима харач. Ипак, чланск је фактографски нетачан.
    Цена бензина 95 октана у Србији је око 1,38€. Већу цену имају Шведска 1,64€, Шпанија 1,41€, Швајцарска 1,60, Енглеска 1,58, Словачка 1,42, Португал 1,76, Норвешка 1,63, ахоландија 1,95, Лихтенштейн 1,59, Италија 1,69, Исланд 1,50, и тако даље.

  2. Pljackaju narod na svakojake nacine. Sve im preslo od komunjara. Nigdje u normalnim drzavama nema akciza za gorivo. Drzave zive od GST na svaki proizvod . Ti koji vode Srbiju ne znaju ni nos da obrisu kako treba a kamo li da rukovode jednom drzavom. Samo pamet iz dijaspore moze da spasi te jadne cirkus drzavice u regionu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!