Србија је са ценом горива од 1,5 евра дошла у ред земаља са највећом ценом горива у свету

Србија је са ценом горива од 1,5 евра дошла у ред земаља са највећом ценом горива у свету

Режим Александра Вучића кроз превисоке цене горива масовно пљачка грађане Србије. Кроз хараче, непознате и у време Османлија, ненародни режим узима кроз акцизе и порезе око 64% прихода од наплаћених цена.

Цене на бензинским пумпама у Србији су ових дана досегле висину од 1,5 евра за литру горива, а парадокс је да су цене дизела веће од појединих врста бензина. И у ценама дизела који користе пољопривредници државне дажбине учествује са 64 процента.

На литри дизела, која кошта 164 динара, режим Александра Вучића узме грађанима 105 динара. То директно утиче на цене прехрамбених и других производа који су сваким даном све скупљи.

Србија је са ценом горива од 1,5 евра дошла у ред земаља са највећом ценом горива у Европи и свету, а по висини плата је на дну на светском нивоу, а иза нас су само поједине земље Африке и државе сличне севернокорејском режиму.

Посебно забрињава чињеница да режимски дилери нафтне деривате продају, као 90-тих година, на црно српским паорима, без фискалнох рачуна, па им ове цене иде на руку. Ово је добитна комбинација за режим и мафију. Штету имају грађани. Једини начин да се ово заустави је грађански отпор и смена овог однарођеног режима.

(преокрет.орг)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Гас натерао еколошки савесну Европу да поново потражи спас у угљу

Гас натерао еколошки савесну Европу да поново потражи спас у угљу

Скок цена гаса прати и поскупљење угља. Први пут у последње две деценије тона чврстог …

До када ће месо остати овако скупо

До када ће месо остати овако скупо

Малопродајне цене свињетине и јунетине у месарама држе се и даље на високом нивоу. Према …

4 Коментара

  1. Не спорим да издајничка власт узима харач. Ипак, чланск је фактографски нетачан.
    Цена бензина 95 октана у Србији је око 1,38€. Већу цену имају Шведска 1,64€, Шпанија 1,41€, Швајцарска 1,60, Енглеска 1,58, Словачка 1,42, Португал 1,76, Норвешка 1,63, ахоландија 1,95, Лихтенштейн 1,59, Италија 1,69, Исланд 1,50, и тако даље.

  2. A tebi je od toga lakše? Kakve su plate u tim zemljama koje si nabrojao? A kakve su u Srbiji?

  3. Pljackaju narod na svakojake nacine. Sve im preslo od komunjara. Nigdje u normalnim drzavama nema akciza za gorivo. Drzave zive od GST na svaki proizvod . Ti koji vode Srbiju ne znaju ni nos da obrisu kako treba a kamo li da rukovode jednom drzavom. Samo pamet iz dijaspore moze da spasi te jadne cirkus drzavice u regionu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *