Европа

Немачка 20. марта укида епидемиолошке мере

Немачка ће 20. марта укинути готово све епидемиолошке мере и прећи ће на „хотспот“ правило, које ће дати покрајинама могућност за деловање у случају потребе, договор је који су постигли министар правде Марко Бушман и министра здравља Карл Лаутербах.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Мислим да смо постигли добар компромис. Он се ослања на два стуба. На једној страни у свакодневном животу грађана више неће бити готово никаквих ограничења“, објаснио је Бушман за ЗДФ.
Лаутербах је рекао да су изузетак маске и тестови тамо где се налази велики број припадника ризичних група, то јест у домовима за старе, за негу и болницама.
Такође, обавеза ношења маски могла би остати у градском превозу.
„Све отворити наравно није предвиђено“, додао је он.
Други стуб договора је „хотспот“ правило, које ће дати могућност за увођење додатних мера у регионима у којима дође до већег ширења короне, у случају појаве новог соја вируса, преноси Танјуг.
Према Лаутербаху, та мера омогућава покрајинским скупштинама да саме доносе одлуке о мерама.
„Мислим да је то идеални компромис да на једној страни вратимо грађанимa што више нормалност, и на другој страни останемо у могућности да делујемо ако постоји конкретна опасност“, објаснио је Бушман.
Лаутербах очекује да се овом одлуком може водити борба и против нових таласа короне.
Договор два министра сада, као нацрт закона, мора проћи седницу владе и договор са покрајинама.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Спутник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!