ЕвроАзијаСрбија

Јевгениј Пригожин демантовао Вучића и режимске медије: Ниједан сарадник “Групе Вагнер” никада није био у Србији

У Србији никада није било ни једног сарадника групе „Вагнер“. Ово је изјавио шеф ове организације Јевгениј Пригожин 21. фебруара на свом телеграм-каналу „Кепка Пригожина“ (Качкет Пригожина).

Пригожин је на тај начин одговорио на молбу дописника издања REX да прокоментраише речи председника Србије Александра Вучића о томе да њему „није потребан нико из „Вагнера“ да га тапше по рамену и каже му шта да ради“.

„У потпуности се слажем са Александром Вучићем. Он је председник Србије и он сам доноси одлуке шта треба да ради. Више пута сам коментарисао и још једном потврђујем: „Ни један сарадник Групе „Вагнер“ никада није био у Србији. Осим оних Срба који су давно, далеке 2014-2015. године ратовали у нашим редовима. Несумњиво, ни за каквим митинзима ми не стојимо. Група „Вагнер“ убија, а не митингује“, – изјавио је Пригожин.

Подсећамо да после митинга за одбрану Косова и Метохије, одржаног 15. фебруара, неки српски медији писали су да група „Вагнер“ стоји иза организације овог окупљања. После митинга полиција српске престонице задржала је једног од говорника – лидера покрета „Народне патроле“ Дамњана Кнежевића, који је у јесен 2022. године посетио „Вагнер-центар“ у Русији.

Одговарајући на питања новинара, Александар Вучић је касније изјавио да он сам зна како треба бранити интресе Србије и да му није потребно да га неко из групе „Вагнер“ „тапше по рамену и говори му шта да ради“.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
НСПМ.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!