Хроника

Почели су и црквена звона да краду

Непознати починиоци су током прошле ноћи украли 300 килограма тешко звоно са цркве Светог Преображења у селу Стубал, у општини Владичин Хан

Непознати починиоци су током прошле ноћи украли 300 килограма тешко звоно са цркве Светог Преображења у селу Стубал, у општини Владичин Хан.

Брзом реакцијом мештана и ангажовањем полиције из Владичиног Хана, звоно, које је било сакривено у близини, пронађено је, а, за починиоцима се још увек трага.

Председник Савета месне заједнице Стубал Слободан Илић каже за Тањуг да ово није први случај скрнављења богомоље у коју долази локално становништво из неколико оближњих села.

“Мештани су огорчени, јер је последњих шест, седам година више пута каменован крст који смо тешком муком поставили на стени крај богомоље, било је неколико сеча и крађа каблова за електричну енергију, обијања цркве, крађе црепа, а нико ништа не предузима да заштити нас и нашу имовину”, каже он.

Црква Светог Преображења саграђена је у 14. веку, а звоно је изливено у Вршцу далеке 1874. и уз много труда пребачено у село, у време када није постојала чак ни железница.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!