Србија

Брнабићка, шта радите с Јованкином вилом иза наших леђа?

Надлежне институције до данас нису дале јасно објашњење шта значе и зашто се преко ноћи мењају забележбе у катастру непокретности које се односе на виле у којима живе премијерка Ана Брнабић и бивши председник Томислав Николић.

У катастар непокретности за виле у којима живе Николић и Брнабићева, почетком септембра, унете су забележбе да је поднет захтев за промену „носиоца права“ над тим објектима како је писала “Нова”. На питање зашто се то ради, у Републичкој дирекцији за имовину речено је да се мења облик својине – из државне у јавну својину Републике Србије.Преко ноћи, међутим, долази до измена. Захтеви су избрисани, а својина није измењена. Са друге стране, у исто време забележбе су стављене над парцелама на којима се налазе виле у којима живе бивши председник Србије и актуелна премијерка. Очигледно је реч о истој напомени, будући да је број захтева идентичан.

О чему се овде ради, зашто су забележбе над објектима скинуте, а потом стављене на земљишта на којима се објекти налазе, питали смо Републичку дирекцију за имовину. Одговор без одговора је стигао после три дана.Дирекција у свом допису подсећа да су раније доставили одговоре на питања која се односе на објекат у којем живи Николић.

“Увидом у катастар непокретности утврђено је да је уписана забележба да је покренут поступак за промену носиоца права, као и да се у конкретном случају предметни захтев, сходно члану 2. Закона о јавној својини, односи на промену уписа из досадашњег облика својине: ‘државна РС’ у јавну својину Републике Србије. У вези с уочене промене која се односи на ‘скидање забележбе’ над објектима, напомињемо да надлежна служба за катастар спроводи промене у својој бази тек по правоснажности решења, којим је одлучено о захтеву”, навели су у Дирекцији.Потом су “одговорили” на питање о забележбама које су стављене на парцеле на којима се виле налазе виле у којима живе Николић и Брнабићева.

“Упућујемо Вас да се за тражени одговор у вези питања које је предмет Вашег интересовања можете обратити РГЗ-у, с обзиром на то да ова Дирекција не води регистар захтева РГЗ-а”, рекли су у Дирекцији.

Из ових одговора јасно је да Дирекција за имовину неће да каже шта се тачно и због чега се било шта мења код вила у којима живе премијерка и Томислав Николић.

Дирекција иде толико далеко да практично објашњава да не зна шта је у захтевима које је сама упутила.

Било какве промене у статусу државних вила, од којих је једна резиденција премијерке, а друга бивша председничка резиденција, побуђују сумње да иза тога стоји намера да оне буду продате. У Влади нам је незванично речено да то наводно није циљ.

Имајући у виду све сумње и непознанице око промена у катастру, овим поводом би требало да се огласи и сама премијерка Ана Брнабић и објасни шта се тачно мења и зашто.

У пракси смо већ имали примере да се државне резиденцијалне виле на екслузивним локацијама на Дедињу продају представницима власти по багателним ценама. Слободан Милошевић је тако купио чак две.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

 1. ТВ ретко гледам, а када гледам чиними се да се само репризирају политичари, најчешће исти. Да ли су приче научили и понављају исту причу као папагај ара или научили само један текст. За више немају времена, а можда ни мозак. Како да то не закључим када пензије повећавају свакодневно, а стварно је повећају једном годишње за мизерних 5,4, или 5,9 или 5,5. Ипак се држе правила да је петица одлична оцена. Срећа је што пензију “енормно” повећавају једном годишње, те се и пензионери смрзну једном годишње по сред белог и сунчаног дана. НИСУ МЕ ОГРЕЈАЛИ НИ СУНЧАНИ ДАНИ!

  ♣ Када владар падне с власти мисли да је цео свет пао. Када се ја оклизнем сигуран сам да сам само ја пао.
  ♣ Пензионери почели да купују танге гаће. Да, пензија и танге гаће покривају само најнужније.
  ♣ Измислио је: он се тужи, он си суди. Шта уради конопље?
  ♣ Велики број људи из власти обишао је власника “Јовањице”, а сада заборавили ароматични мирис конопља.
  ♣ Не пустају власника “Јовањице” из затвора. Зашто да губи време објашњавајућиу ко све био код њега, позвани и они непозвани.
  ♣ Тужба Вучевића све ће рећи оно што је већ речено. То није плагијат.
  ♣ Ова власт дуго држи реч. Стално повећава пензије, а никако да их повећа.
  ♣ Хашки трибунал запоставио је жене. На више од стотинак мушкараца дође једна или ни једна жена.
  ♣ Сви шетају, једни у Протесту “1 од 5 милиона”, други траже “Будућност Србије”. Здраво је?
  ♣ Ови сада можда нису прави, али предходни се окривљују за све лоше сада.
  ♣ Број незапослених је најмањи у историји. Остали су променили земљу пребивалишта.
  ♣ Најстрпљивија појава на планети свакако је смрт. Она стрпљиво сачека свакога.
  ♣ Истрајавамо у бунилу. Ту реалност нам приушти напредна власт.
  ♣ Иако политичари нису орачи, зналачки се укопају дубоко у фотељи.
  ♣ Одлив мозгова увећава сразмерно глупости у земљи.
  ♣ Гласачи на изборима изаберу најмање очекиваног.
  ♣ Пензију ми дели као милостињу, као да нисам је зарадио за 40 година рада.
  ♣ Доделиће пензије и онима који нису је зарадили. Има се, може се.
  ♣ Довели нас да живимо у бунилу. То је наша реална будућност.
  ♣ Председник нам обећава, да нас очекује златно доба. Није рекао да ли његових или свих.
  ♣ Када слушате и гледате медије, живите боље од европљана. Чини вам се.
  ♣ Жеља ми је да гледам у светлу будућност. Никако да је видим.
  ♣ Толико журимо са порастом стандарда, а ипак стигнемо беду.
  ♣ Уколико је „Крушик“ анатомија режима, то “фасада” не види.
  ♣ Змије мењају кошуљицу, а прелетачи странку.
  ♣ Власти стално истину даве, ал’ она кад тад исплива.
  ♣ Живим у сређеној држави. Одавна ме средила.
  ♣ Само што изађемо из лоше историје, упаднемо у још црњу повијест. Невиђени малер.
  ♣ Непобитна истина, код нас нема што има.
  ♣ Једна од добрих страна онлајн (on line) наставе је што учитељи не могу да вуку ђаке за уши.

 2. Posle antimafijaške revolucije bih brnabu i tomu kaznio samo kućnim pritvor od godinu dana i naravno nanogicu.
  Onda bih naredio da se za zidaju prozori i vrata. I tajni prolazi. Isključio bih struju. Zavrnuo vodu. Isključio kanalizaciju. Došao bih za godinu dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!