Политика

Шешељу две године затвора због непоштовања суда

Жалбено веће Хашког трибунала данас је Војиславу Шешељу потврдило казну од две године затвора због непоштовања суда, одбацивши његову жалбу на првостепену пресуду, саопштио је суд у Хагу.

По трећи пут, Шешељ је у јуну прошле године осуђен на ту казну зато што је одбио више налога Трибунала да са своје интернет странице уклони четири књиге и друге документе у којима је открио идентитет заштићених сведока из главног процеса по оптужници за ратне злочине у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93.

На ту пресуду, Шесељ је уложио жалбу, која је данас одбијена. Трибунал је Шешеља претходно два пута правоснажно осудио на 15 и 18 месеци затвора због тога што је у својим књигама и документима обелоданио идентитет заштићених сведока.

Пресуду у главном процесу, Трибунал ће Шешељу изрећи 30. октобра. У притвору Трибунала у Схевенингену, Шешељ је од краја фебруара 2003. када се добровољно предао, одмах пошто је суд обелоданио оптужницу против њега.

После једног неуспелог покушаја и Шешељевог штрајка глађу, главно суђење је почело у новембру 2007.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!