Србија

Кина Војсци Србије поклонила 20 санитета

Министарство одбране Србије добило је данас 20 најмодернијих санитетских теренских возила које је донирала Кина, а чија је вредност два милиона долара.

Саветница за политичка питања у амбасади Кине у Београду Хуа Јафанг изразила је задовољство што присуствује приопредаји санитетескх возила и истакла добру сарадњу Кине и Србије.

“Сигурна сам да ће се кинеско-српски односи развијати све боље и боље”, казала је Хуа Јафанг.

Начелник управе за војно здравство Зоран Поповић казао је да ће 12 санитетских теренских возила бити распоређени за примарну здравстевену заштиту у гарнизоне широм Србије, два возила на Војномедицинску академју у Београду, по два возила у војне болнице у Нишу и Новом Саду, а два у Центар војномедицинских установа у Београду.

Поповић, који је уговор о примопредаји санитетеских возила потписао са војним аташеом у амбасади Кине у Београду Ли Јуном, најавио је наставак сарадње са Кином у области војног здравства.

Александар Вучић је казао да донацијом Кине Министарство одбране Србије нема више проблем недостатка санитетеских возила. Према његовим речима, Србија је од Кине добила и резервне делове за први сервис, а возила ће моћи да се сервисирају у Србији пошто имају фијатове моторе.

 

Бета

фото: ФоНет

припрема: Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Кинезима хвала на поклону, а с друге стране, јебем ти државу која нема 2 милиона долара, да купи санитетска возила својој војсци, него чека милостињу са стране!

  2. Варате се ако и мислите да постоји таква некаква Србскс војска.Нема тога.Никако.Ово је НАТО војска и плаћеници НАТО пакта. Само да знате да ћемо морати и против њих да се боримо више и јаче него са швабама. Ово је дно дна од информативног рата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!