Друштво

Амбасадори 14 западних земаља писали Дачићу: Обезбедити мирне и угодне баханалије педера у Београду

БЕОГРАД – Миран и угодан Прајд у Београду 28. септембра, које ће власти адекватно обезбеђивати, представљао би још један знак посвећености Србије стварању културе толеранције и разноликости и супростављање говору мржње, дискриминацији и насиљу, наводи се у писму које је 14 амбасадора акредитованих у Србији упутило премијеру Ивици Дачићу.

Право на мирно окупљање је једно од основних права и ЛГБТ особама би, баш као и свим другим особама, требало да буде дозвољено да остваре то своје право, без претњи насиљем и без стварног насиља усмереног ка учесницима Параде, наводи се у писму.

Вредности плурализма, недискриминације, толеранције, правде, солидарности и једнакости су основне вредности, које Србија дели са државама из које долазимо.

Нажалост, широм света, чланови ЛГБТ заједнице су и даље изложени дискриминацији, која је често скривена и која пролази некажњено, због невидљивости самих чланова заједница.

Влада је, такође, одговорна за подстицање културе толеранције и друштвене инклузије ЛГБТ заједнице.

Користимо ову прилику да апелујемо да се стане на крај некажњавању, због којег су неке групе претиле прекидом Параде поноса, што је даље довело до одбијања дозвола да се маршеви Поноса раније одрже или до претњи физичким насиљем усмереним ка самим учесницима, наводи се у писму.

Успешно одржавање Недеље и Параде поноса би унапредило све што је до сада учињено на промовисању права ЛГБТ особа.

Законски прописи усмерени у правцу заустављања дискриминације мањинских група, укључујући и ЛГБТ особе, су већ донети и антидискриминациона стратегија је усвојена.

Поздрављамо, додаје се у писму, и усвајање законских решења креираних за сузбијање говора мржње.

Подржавамо ову прославу разноликости и позивамо српске политичке вође, све носиоце релеванстних државних функција да омогуће миран и сигуран амбијент за одржавање овогодишњем Прајда, наводи амбасадори се у писму.

Крајем септембра одржава се “Београд прајд недеља 2013”, којом ће се обележити и унапредити положај ЛГБТ заједнице и замишљено је да се недеља заврши парадом 28. септембра, напомиње се у писму.

Надамо се да ће српске власти одговорити на послате захтеве за одржавање Параде, како би припреме могле несметано да се наставе.

Писмо су потписали амбасадори Холандије, Велике Британије, Белгије, Финске, Шведске, Аустралије, Хрватске, Италије, Шпаније, Норвешке, Портигалије, Аустрије, Канаде и Данске.

 

Фонет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. ДАНАС 4.9.2013 (7521) У ЦЕЛОМ СВЕТУ СЕ САБИРАЈУ ДВЕ ВОЈСКЕ БОЖИЈА-ЉУДСКА 7 МИЛИЈАРДИ БОЖИЈИХ-ЉУДИ и ЈУДИНА НЕ-ЉУДСКА-ЗЛОЧИНАЧКА 7 МИЛИОНА БУДАЛА-ЗЛОЧИНАЦА и ЗАВЕДЕНИХ ПАР ДЕСЕТИНА МИЛИОНА ТЕРОРИСТА !

    ДАНАС ПОЧИНЕ ОБРАЧУН ЉУДСКЕ-БОЖИЈЕ ВОЈСКЕ и ЗЛОЧИНАЧКЕ-ЈУДИНЕ !!!
    ТРАЈАЋЕ 30-90-270 ДАНА, ЉУДСКИ-БОЖИЈИ СВЕТ ЋЕ СЕ НАМУЧИТИ
    али ЈУДА-ЗЛА НЕЋЕ БИТИ !!!

    НАСТУПИЋЕ ЉУДСКИ-БОЖИЈИ ДАН ОД 2000 ГОДИНА БЛАГОДАРНОГ ЖИВЉЕЊА СВИХ ЉУДИ, НАРОДА, БИЋА У БОЖИЈОЈ КУЋИ , СВЕТОЈ КУЋИ

    УСТАЈТЕ МИЛИ МОЈИ БОЖИЈИ ЉУДИ, УСТАЈТЕ ДРЖИТЕ СЕ ЧВРСТО-ЗАЈЕДНО ; СВЕТА СИРИЈА, ПРАВЕДНИ ИРАН, СВЕТА РУСИЈА, ИРАК ,АВГАНИСТАН, ПАКИСТАН, ИНДИЈО, МАЈКО СРБИЈО, АФРИКО , ЈУЖНА АМЕРИКО и ТИ ЗАВЕДЕНА КИНО БУДИ НА ЉУДСКОЈ-БОЖИЈОЈ СТРАНИ
    УСТАЈ ЗАТОЧЕНИ АМЕРИЧКИ и ЗАТОЧЕНИ ЕВРОПСКИ НАРОДИ
    УСТАЈТЕ ЗАТОЧИТЕ и УНИШТИТЕ СВЕ ЈУДЕ-ЗЛОЧИНЦЕ У СВИМ ЗЕМЉАМА СВЕТА ЗА СВА ВРЕМЕНА ДА ЈУДА-ЗЛОЧИНАЦА НЕМА
    ДА НАСТУПИ ЉУДСКИ БОЖИЈИ ДАН !!! ИМАТЕ БОЖИЈИ БЛАГОСЛОВ, МИЛИ МОЈИ ,ЧЕКАМ ВАС
    ПРЕЧИСТИТЕ СВЕТУ КУЋУ ОД ЈУДА-ЗЛОЧИНАЦА и ЖИВИТЕ КАО ЉУДИ !!!
    АМИН БОЖЕ ,СЛАВА ТЕБЈЕ БОЖЕ
    ПОЖЕ ПОМИЛУЈ ЉУДЕ СВОЈЕ СЛАВА ТЕБЈЕ БОЖЕ У ВЕКОВЕ АМИН

  2. Није ми јасна једна ствар.Свако ко би овако скаредно (не)обучен прошетао градом био би моментално приведен због кршења јавног реда и мира.Зашто су педерикуси изнад закона?Апсолутно сам против њихових шетњи а чак и ако је буде у инат целој Србији,сваки овако гологуз МОРА бити ухапшен!

  3. Онда Дачић мора да ухапси 90% Србије,превентивно на тру дана! Али,то вреди, педери и европске интеграције немају алтернативу…

  4. АКО СУ ПРАВИ ОНДА ЧЕ НАВИЈАЧИ ЗВЕЗДЕ И СВИХ ОСТАЛИХ КЛУБОВА ЗАЈЕДНО ОБЈАСНИТИ ТИМ ИДИОТИМА ГДЕ ИМ ЈЕ МЕСТО А ПОЛИЦИЈА НЕКА ЧУВА ПОРОДИЦЕ СРБСКЕ А НЕ ПЕДЕРЕ И ОСТАЛЕ БОЛЕСНЕ ИДИОТЕ. ЈАСНО БРЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!