Србија

Ужичани жедни до марта!

УЖИЦЕ – Око 70.000 становника Ужица пети дан чекало је у редовима испред цистерни, које су једини „извор“ исправне воде за пиће и кување, а тако ће остати месец и по. Моћни Врутци – једна од највећих акумулација у Србији, дуго ће бити „ван строја“! Нико од надлежних из „Србијавода“, а оне су власник акумулације, из Министарства енергетике и заштите животне средине, па ни из Републичке агенције за воде, још се није појавио у највећем граду западне Србије.

У црпној станици Турица, између Врутака и фабрике воде, у понедељак су као најбрже и привремено решење, монтиране пумпе за дозирање хлор-диоксида, вишеструко делотворнијег од хлора. Касно по-подне почео је хемијски третман воде. Уследиће испирање секундарне мреже, па анализе, а „чесмовача“ ће потећи, ако буде било среће – средином фебруара. Језеро је прекривено алгама цијанобактерије. Да ли је у води коју су Ужичани пили свих ових дана и месеци било других токсина, биће анализирано у иностраним лабораторијама – када прођу празници!?

– Свим овим институцијама послали смо дописе тражећи да се укључе у решавање проблема – каже Видоје Дрндаревић, заменик градоначелника Ужица.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!