Политика

Ђилас чисти задње остатке Тадићевих талибана: Мики Ракић, Александар Сенић и Марко Ђуришић напустили ДС

Миодраг Ракић потпредседник Демократске странке и Александар Сенић, члан Председништа управо су саопштили да напуштају ДС, сазнаје “Блиц”. Они су на седници Председништва рекли “не желе да буду део тима у коме су непожељни”.

Ракић и Сенић управо су напустили и седницу Председништва која је у току.

Нешто раније, на самом почетку седнице Председништва Демократске странке, Марко Ђуришић, секретар Председништва, саопштио је да излази из ДС. сазнаје “Блиц”.
Ђуришић је последњих неколико година био на руководећим фунцкијамам у органима Демократске странке.

Како “Блиц” сазнаје, Ђуришић би требало да буде шеф изборног штаба Бориса Тадића. Исти посао обављао је оба пута када је Борис тадић изабран за председника Србије – 2004. и 2008 године.

Ранковић смењен са места председника Статутарне комисије

Председник Статутарне комисије ДС Борис Ранковић изјавио је данас да је смењен на седници Председништва странке са те функције.

Ранковић је новинарима испред централе странке у Крунској, где је одржана седница Председништва, рекао да је смењен са функције председника Статутарне комисије, за коју је рекао да је страначки орган који у “овим временима доноси најважније одлуке за ДС”.

Политички савет демократа ће на дневном реду разговарати осим о предстојећим изборима и о ситуација у странци и одласку Тадића, као и неколико страначких првака из редова демократа.

Како је Тањугу речено у ДС, Политички савет ће се на седници бавити позицијом странке пред парламентарне изборе 16. марта, стањем у ДС и евентуалним мерама које би морале да буду примењене.

Тадић је јуче саопштио да одлази из ДС, јер се, како је рекао у обраћању новинарима, не слаже са политиком коју води актуелно руководство странке и најавом евентуалне предизборне коалиције са странком Зорана Живковића, кога је означио одговорним за лош имиџ странке.

 

Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!