Хроника

Вучићев тајкун Богићевић инсталирао Драгана Томића (посланик СНС) у врх Универзал банке па почистили банку за 85 милиона евра

Полиција је данас привела а не ухапсила Драгана Томића посланика СНС и председника Управног одбора банкротиране Универзал банке и терети га за само пет милиона евра штете која је нанета држави. Шта је са преосталих осамдесет то ваљда треба да утврди Европска унија а можда и Марсовци. До овог привођења а не хапшења дошло је само због притиска јавности и близине избора али биће као и до сада.

Око хапшења са веома танким оптужбама и са веома танким кривичним пријавама које полиција подноси а делује као да у српској полицији нема нити једног криминалистичког инспектора који зна и сме да напише комплетну и потпуну кривичну пријаву. После много дима и прашине, тужилаштво или не подиже оптужницу или је подиже на ствакама које је веома тешко доказати у судском поступку што по аутоматизму значи ослобађање оптужених. 

Београдски медији јавили су данас да је у току саслушање бившег председника Извршног одбора Универзал банке Драгана Томића, који се сумњичи за незаконито издавање кредита.

Агенцији Бета у полицији за сада нису могли да потврде информацију о саслушању Томића, који је и посланик Српске напредне странке. Медији су писали да се Томићу ставља на терет да је незаконито, без адекватног покрића, одобравао вишемилионске кредите, пре свега компанијама “Фармаком МБ” из Шапца, “Интеркомерц” и “Беохемија”, које су и водећи акционари те пропале банке.

Тиме је држава оптерећена за 85 милиона евра за исплату осигураних депозита грађана и правних лица Универзал банке.

 

Бета, Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!