Хроника

БАКСУЗ ВУЧИЋ: Дан после посете РТБ “Бор” дошло до екпслозије у којој су повређена 4 радника

У Фабрици сумпорне киселине РТБ-а Бор око 4.00 повређена су четири радника када се “распао” ротор дуваљке, речено је агенцији Бета у тужилаштву.

До хаварије је дошло због експлозије уређаја за удувавање ваздуха.

Најтеже повреде задобио је Властимир Тасић, радник “Ротекса”, фирме која је била задужена за ремонт дуваљке. Он је задобио прелом надлактице и данас ће бити оперисан.

Лакше повреде задобили су радници ТИР-а Радивоје Миловић, Миљојко Петронијевић и Љубиша Златановић и они ће бити пуштени на кућно лечење.

Директор борске болнице Игор Маљковић рекао је јутрос да је један радник пуштен на кућно лечење, двојица су са лакшим повредама на испитивању, док четврти повређени има прелом надлактице.

Увиђај је извршио тужилац Основног јавног тужилаштва у Бору, на лицу места изашао је и инспектор заштите на раду, а ангажован је и вештак машинске струке који треба да установи узрок хаварије.

Како сазнаје агенција Бета, према првим проценама штета износи око 10 милиона динара.

 

Бета, Блиц.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!